UTR Echt
Image default
Bedrijven

VR training met de Varjo Headset

Het gebruik van een VR bril zag er vooral in het begin best wel ongemakkelijk uit. De gebruikers beleefden namelijk iets dat niet paste bij de omgeving waarin ze zich bevonden. Met VR werd in de beginfase namelijk iets gecreëerd dat in werkelijkheid niet bestaat. Inmiddels is dit achterhaald, want VR maakt het nu ook mogelijk om iets te bekijken dat op een andere locatie aanwezig is. Naast ontspannende activiteiten zoals games kan Virtual Reality nu ook worden gebruikt voor onderwijs of bijscholing. Het merk Varjo is daarin gespecialiseerd. De Varjo XR-3 en VR-3 zijn speciaal ontwikkeld voor trainingsdoeleinden.

De Varjo Headset is revolutionair
Door gebruik te maken van een Varjo headset XR-3 of VR-3 is het mogelijk om de kosten voor een bedrijfstraining flink te verlagen. Varjo maakt het immers mogelijk om een realistisch scenario na te bootsen in een virtule omgeving. Het is de ideale manier om cursisten dingen te leren in een veilige ruimte. Door gebruik te maken van deze reality technologie is het mogelijk om de cursisten iets te laten zien dat op een hele andere locatie aanwezig is of virtueel wordt nagebootst. Tevens is het mogelijk om de meest gevaarlijke scenario’s veilig te oefenen met beperkte begeleiding en zonder enige vorm van risico. Dat zijn de voordelen van trainingen met virtual reality.

Wat kun je allemaal met de Varjo headset
Medische trainingen lijken met behulp van Varjo levensecht. De menselijke anatomie wordt weergegeven in fotorealistisch 3D waardoor het overbrengen van kennis wordt verbeterd.
Ontwerpteams kiezen voor Varjo vanwege de perfecte

3D-visualisatie en het breedste kleurengamma dat je maar kunt bedenken. Voor hen is het mogelijk om samen te komen in een fotorealistische viruele omgeving om nieuwe producten te bekijken en te bespreken.

Professionele onderzoekers creëren met Varjo een levensechte omgeving. De uiterst precieze eye-tracking en biometrische gegevens van de Varjo headset maken het mogelijk om goed inzicht te krijgen in het menselijke gedrag.