UTR Echt
Image default
Bedrijven

Welke materialen zijn er voor palletkussens?

Standaard materiaal

Vaak wordt er voor palletkussens gebruik gemaakt van het materiaal schuimrubber. Het voordeel van schuimrubber is de verende eigenschappen, waardoor er een goed zitcomfort ontstaat. Schuimrubber is een natuurproduct, maar het kan zijn dat in het productieproces gebruikt wordt gemaakt van chemische stoffen. Schuimrubber is verkrijgbaar in veel verschillende maten en door het zachte materiaal kun je zelf heel gemakkelijk de maat aanpassen. Echter zijn er veel websites die veel afmetingen op voorraad hebben waardoor je zelf niet hoeft te gaan snijden in het materiaal.

 

Alternatief voor schuimrubber

Biovera werkt vlamvertragend. Ook heeft Biovera een OEKO-TEX keurmerk. Het OEKO-TEX keurmerk is een standaard keurmerk met als doel het beperken van schadelijke stoffen. Als voorbeeld komt er bij de productie van polyether en koudschuim blauwzuur vrij. Deze stof is erg giftig en kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Daarom is Biovera niet alleen bedoeld om de eindgebruikers te beschermen maar ook de makers, tegen allerlei gevolgen die de producten kunnen bevatten. Het einddoel is om zo min mogelijk schade te brengen aan mens, dier en milieu.   

Eigen ontwerp

Daarnaast heb je een stof nodig voor het palletkussen te maken. Hiervoor kun je overal terecht, stofwinkels, markten of via het internet. Je kun ervoor kiezen om een kant-en-klare palletkussen te bestellen, of je eigen draai eraan te geven en zelf een palletkussen te ontwerpen. Houd er echter wel rekening mee dat je de goede maten moet berekenen voor de omtrek van je eigen unieke kussenhoes. Wil je inspiratie? Kijk eens in verschillende magazines, eigen huis & tuin programma’s of Pinterest.

https://www.palletdeal.nl/product-categorie/pallet-meubels/pallet-kussens/