UTR Echt
Image default
Bedrijven

Welke maat bokszak is voor mij geschikt?

Welk bokszak lengte heb ik nodig? Dit is veelvoorkomende vraag onder de vechtsporters. In deze blog geven wij antwoord op deze vragen. Want het hangt er namelijk vanaf waar je de bokszak voor wilt gebruiken. Met onze tips kies je de beste bokszak voor jouw situatie!

  • Bokszak 100 cm

  • Bokszak 120 cm

  • Bokszak 150 cm

  • Bokszak 180 cm

 

Bokszakken voor stoten (boksen)

Doe je aan boksen en wil je alleen je stoten trainen dan zijn de bokszakken van 100 cm of 120 cm qua lengte perfect. Omdat je geen traptechnieken oefent kan de bokszak ver van de grond hangen en kan je op deze bokszakken goed trainen. Een klein nadeel is dat de bokszakken van 100 cm of 120 cm relatief licht zijn en dan vaak harder heen en weer vliegt. Een voordeel van het wat lichtere gewicht is dat je de bokszak makkelijk kunt opbergen.

 

Boxzakken voor stoten en trappen (kickboksen, mma, krav maga en muay thai)

Voor het trainen van je high en low kicks zijn de bokszakken van 150 cm of 180 cm het meeste geschikt. Dit komt simpelweg doordat een bokszak kleiner dan 150 cm vaak te ver van de grond hangt en dit zorgt ervoor dat lowkicks niet te trainen zijn. Toch krijgt de bokszak van 180cm van ons de voorkeur. Dit komt doordat een bokszak van 180cm de juiste lengte is om de beste trap en stoot combinaties op te trainen. Daarnaast is de bokszak ook zwaarder dan de bokszak van 150 cm waardoor de bokszak minder erg heen en weer begint en dit train nou eenmaal lekkerder. 

 

Bokszakken voor kinderen

Vaak is de gedachte zo dat een kleinere bokszak voor kinderen meer geschikt is maar dit is niet het geval. Wanneer je een bokszak van 100 cm of 120 cm aanschaft hangt de bokszak vaak te ver van de grond voor kinderen en komen ze er soms niet eens bij. Daarom is de meest geschikte bokszak maat voor kinderen 150 cm of 180 cm voor zowel boksen als kickboksen. 

 

Er is meer dan alleen hangende bokszakken

Mocht je dit nou lezen en denken zo’n hangende bokszak is niks voor mij. Er zijn meerdere opties om thuis op een bokszak te trainen. Denk bijvoorbeeld aan: een staande bokszak, boksbal, uppercut bag of bokszak body.