UTR Echt
Image default
Mode en Kleding

Wat zijn de horlogetrends van dit moment?

We dragen ze graag: horloges. Zowel mannen als vrouwen zien deze accessoire als een onmisbaar item voor hun outfit. Naast dat horloges mooi zijn en een aanvulling kunnen zijn op je look, is het ook erg praktisch. Het is dan ook logisch dat je met zorg een nieuw horloge uitkiest en er zeker van wilt zijn dat deze wel voor een aantal jaar mee kan. Toch zijn er elk jaar weer nieuwe horlogetrends. We snappen dat je graag een horloge uitkiest die hier aan voldoet en daarom hebben wij de belangrijkste trends voor je op een rij gezet!

 

Oversized

Tegenwoordig zijn oversized horloges helemaal hip. Deze trend zien we vooral veel bij mannenhorloges, maar óók vrouwenhorloges kunnen hier aan voldoen. Naast horloges zien we ook dat deze trend veel voorkomt bij kleding. Denk bijvoorbeeld aan oversized truien en blouses. Het is dan ook extra leuk om dit samen te combineren. Als je een oversized kledingstuk draagt, maak je de look compleet met een oversized horloge.

 

Kleuren

Wat betreft het kleurenpallet kun je veel kanten op. De standaard kleuren zoals zwart en bruin blijven in het straatbeeld passen. Dit geldt ook voor de stalen horloges van zilver, goud of roségoud. Deze kleuren zijn tijdloos, dus weet je zeker dat dit ook over een aantal jaar nog hip is. Een kleur die nu vooral populair is, is de kleur blauw. Deze kleur wordt verwerkt in kleine onderdelen van een horloge óf voor het gehele design. Zo zie je veel blauwe uurwerken, bandjes of knopjes. Dit maakt een horloge zakelijk en strak, maar niet zo basic als zwart.

 

Simpele designs

Vroeger was het zo dat horloges zo veel mogelijk blingbling en specificaties moesten hebben. Tegenwoordig gaan we weer terug naar de basis en houden we de horloges zo simpel mogelijk. Zo zien we minimalistische horloges, met alleen een uurwerk met drie wijzers. In juwelierszaken of bij online horloges kopen vind je ook bijna alleen maar dit soort modellen. Natuurlijk zijn de horloges nog steeds erg mooi en zal de ‘simpelheid’ niet afdoen aan het design van het horloge. Het straalt juist klasse en elegantie uit.

 

Leer en textiel

Een andere opvallende trend zijn de polsbandjes van leer en textiel. Bij zowel mannen als vrouwenhorloges wordt er steeds meer gebruik gemaakt van dunne en smalle bandjes van leer of textiel, waardoor het horloge licht oogt. Stalen of metalen bandjes daarentegen zijn best zwaar en zullen het horloge ook zwaar doen lijken. Bandjes van leer en textiel zijn hiernaast erg casual en minder formeel.