UTR Echt
Image default
Woningen

Het indelen van je thuiswerkplek

Er zijn genoeg voordelen aan thuiswerken, geen reistijd, dresscode en je kunt zelf je tijd indelen. Toch kan het voor velen een uitdaging zijn om productief aan de slag te gaan. Zeker thuis moet je werkplek een georganiseerde en inspirerende plek zijn. Hoe pak je dit het beste aan? Hieronder hebben we een aantal tips voor het effectief indelen van je werkplek voor een productief begin van de dag.

 

Zorg voor voldoende lichtinval

Een werkplek met voldoende daglicht is gezond én fijn om bij te werken. Helaas heeft niet elke werkplek voldoende licht of werk je wel eens ’s avonds. Zorg daarom voor de juiste verlichting. Het gebruik van ledverlichting is niet alleen prettig en duurzaam maar ze gaan ook langer mee en zijn beter voor het milieu en je ogen.

 

Kies het juiste bureau

Niet geheel onbelangrijk is het kiezen van een passend bureau. Een goed bureau hoort voldoende ruimte te hebben voor een laptop/beeldscherm, je aantekeningen en een goede kop koffie (of thee). Denk ook aan de hoogte, een hoogte tussen de 73 en 75 centimeter is het meest gangbaar. Zo heb je genoeg plek om je benen goed neer te zetten. Kijk daarnaast naar eventuele opbergruimte, kleur en stijl van het bureau.

 

Zorg voor de juiste zithouding met een bureaustoel

Je besteed er vele uren per dag en vaak voor meerdere dagen achter elkaar. Niets is belangrijker dan een goede bureaustoel. Kies een bureaustoel waar je zelf de hoogte en zitdiepte kan instellen. Zo hoort je bureaustoel makkelijk onder je bureau te passen.

Daarnaast moet je ook zelf de rug- en armleuning kunnen verstellen. Hiermee zorg je voor een betere zithouding en voorkomt je rugklachten in te toekomst.

 

Tip: plaats voor een juiste zithouding beide voeten op de grond, til je schouders op en zorg voor een rechte rug met een kleine bolling in de onderrug.

 

Planten zorgen voor een betere concentratie

Naast dat planten er leuk uitzien helpen ze ook bij het verbeteren van de concentratie. Uit onderzoek is gebleken dat werknemers met vier planten of meer zich aanzienlijk beter concentreren dan mensen zonder planten om zich heen. Genoeg reden dus om wat leuke planten aan te schaffen en je werkplek in te richten.

Heb jij je werkplek al (goed) ingericht? Volg de tips in het artikel voor een optimale indeling en begin je werkdag productief.