UTR Echt
Image default
Bedrijven

Wat voor schoenen kun je kopen bij Veja?

Er zijn afgelopen jaar weer een hoop nieuwe schoenen op de markt gekomen. Door de jaren heen veranderen de trends en dragen mensen telkens andere soorten schoenen. Toch zijn er ook schoenen die voor een erg lange tijd veel gedragen worden. Bij Veja zijn er dit jaar ook weer een hoop nieuwe schoenen aan de collectie toegevoegd. Er zitten hierbij nieuwe colorways en daarnaast ook nog wat nieuwe modellen zoals vegan schoenen.

De geschiedenis van Veja

Het merk Veja is een sneaker label die is opgericht in het jaar 2005. Een in Parijs bedacht idee om het schoenenmerk te creëren dat nu bekend staat als Veja en is gemaakt in Brazilië. De schoenen van Veja die je in de collectie terug kunt vinden zijn voor zowel vrouwen als heren. De Veja heren collectie en ook die van vrouwen zijn beide allemaal gemaakt van gelooid leer. De schoenen zijn van rubber uit de amazone en biologische katoen. De schoenen van Veja zijn van een hoge kwaliteit en daarnaast toch nog betaalbaar. Het is een bedrijf dat is gericht op het groen houden van de aarde.

Verschillende modellen van Veja

In 2016 is er een nieuw model op de markt gekomen onder de naam V-10. Deze schoenen zijn ontworpen om het 10 jarige bestaan van het bedrijf te vieren. De schoen is volledig gemaakt van biologisch en duurzaam materiaal. Het was voor veel kledingwinkels de eerste keer dat ze schoenen van Veja in de winkel hadden liggen. De schoen is vrijwel volledig uit leer gemaakt en moet wel goed ingelopen worden. De schoen zal hierdoor misschien aan het begin een beetje stug aanvoelen. De V-10 schoenen hebben een wat rondere neus met daarnaast een hogere zool. Door de schoen voornamelijk in het wit te verkopen, krijgt de schoen een retro maar toch sportieve uitstraling.

Esplar Low Leather

De Esplar Low Leather is ontworpen in 2011 en dus al wat ouder dan de V-10. De schoen is vernoemd naar de Braziliaanse NGO die families helpt die biologisch katoen produceren. Dit is een onderneming waar het merk Veja al een lange samenwerking mee heeft. De schoen heeft ook weer een super biologische bouw. Het grootste deel van de vlakken zijn van leer, de binnen en buitenzool zijn van rubber en het lijnwerk van biologisch katoen. De Esplar Low Leather heeft een wat subtielere en discretere uitstraling.