UTR Echt
Image default
Eten en drinken

Wat heb je nodig om een cocktail te maken?

Welke cocktail spullen zijn belangrijk

Cocktails zijn de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit. Naast de vele restaurants, cafés en bars die cocktails aanbieden is dit ook terug te zien in het aantal zelfgemaakte cocktails. Met de opkomst van social media, waaronder instagram en youtube en de vele blogs die over cocktails gaan is er tegenwoordig overvloed aan verschillende cocktails. En het mooie is, je kunt ze nu thuis zelf stap voor stap maken. Met de juiste cocktail tools creëer je in een handomdraai je eigen cocktailbar en maak jij de lekkerste drankjes.

Welke cocktail tools heb je nodig?

Om thuis aan de slag te gaan met cocktails heb je niet eens zo heel veel spullen nodig. De basic cocktails zijn zelfs nog te maken met standaard keuken gerij. Wil je een stapje verder dan mag een cocktailshaker, barmaatje/jigger, cocktail lepel (ook wel spoon genoemd) en een strainer niet ontbreken. Deze standaard cocktail producten zijn te koop bij cocktail-shop.nl. De producten zijn zowel los als ook als cocktail set te koop.

Met de basic cocktail tools maak je de meeste cocktails binnen een mum van tijd. Een mojito, caipirinha, negroni, margarita of de pornstar martini is geen probleem meer met de vier basic cocktail tools. Wil je echt verder met het maken van cocktails dan is het aan te raden je assortiment uit te breiden met artikelen zoals een citrus handpers, fine strainer, mixing glass of een schenktuitje.

Volg voor het maken van de lekkerste cocktails instructies op youtube zodat je precies weet hoe je een cocktail maakt. Er zijn veel verschillende technieken dus een goed voorbeeld scheelt al de helft. Zorg daarnaast altijd dat je de juiste ingrediënten in huis hebt, en bereid alles goed voor. Niks is vervelender dan tijdens een gezellige avond nog boodschappen in huis te moeten halen voor de lekkerste cocktail. Wees dus goed voorbereid, met een cocktail set heb jij alles zeker weten in huis!