UTR Echt
Image default
Auto's en Motoren

Wat is het beste moment om jouw auto te verkopen?

Kan jij op dit moment nog zonder een auto? Als je deze vraag aan 100 mensen stelt, is de kans groot dat meer dan 90 mensen antwoorden dat zij inderdaad niet meer zonder een auto kunnen. Een auto is eigenlijk uitgegroeid tot de heilige koe in ons land.

Het is hierbij ook goed om te beseffen dat de ontwikkelingen in de afgelopen jaren niet stilgestaan hebben. Nieuwe auto’s zijn steeds veiliger én zuiniger geworden, waardoor een nieuwe auto een stuk minder belastend voor het milieu is. Als jij ook begaan met het milieu bent, is het mogelijk interessant voor je om een nieuwe auto te kopen.

Maar, op welk moment kun je jouw huidige auto nou het beste verkopen? Veel mensen kiezen ervoor om hun auto in te ruilen bij de garage/dealer waar ze hun nieuwe auto ophalen. Dit is logisch, aangezien het weinig gedoe met zich mee brengt. Je bent echter niet verzekerd van de beste inruilprijs én dus van de beste prijs voor jouw huidige auto.

Wanneer auto verkopen?

Op het moment dat je jouw huidige auto wilt verkopen, kun je dit het beste doen nádat je jouw nieuwe auto opgehaald hebt. Je hebt jouw huidige auto niet meer nodig en dus kun je er alle tijd voor uittrekken om deze tegen de best mogelijke prijs te verkopen.

Houd hierbij wel rekening met een periode van dubbele kosten. Je moet immers voor beide auto’s wegenbelasting en verzekering betalen. Indien je jouw huidige auto snel weet te verkopen, gaat dit echter om tientjeswerk.

Aan een specialistische partij

Je kunt er ook voor kiezen om je auto snel via een specialistische partij te verkopen. De firma ikwilvanmijnautoaf is bijvoorbeeld gespecialiseerd in de aankoop van auto’s. Bij deze firma ben je verzekerd van de beste prijzen, van heldere communicatie en van duidelijke afspraken. Door met deze partij een afspraak te maken, heb je dus géén omkijken meer naar de verkoop van jouw auto.

Wil je ook jouw caravan verkopen? Ook dat is mogelijk via ikwilvanmijnautoaf.nl. Ook hierbij krijg je een prima prijs voor jouw caravan en hoef je niet bang te zijn voor addertjes onder het gras!

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de taxiverzekering

Auto’s in alle soorten en maten

Is jouw auto kapot? Zo kun je er alsnog een flink bedrag voor vangen!