UTR Echt
Image default
Bedrijven

Waarom Italië een populair vakantieland is

Op vakantie naar Italië kan weer! In het hele land geldt op dit moment code geel. Dit betekent dat je niet meer in quarantaine hoeft in Nederland en direct bij kunt praten over je leuke reis. Op de heenreis en de terugreis is het wel verplicht om een coronabewijs te laten zien. Dit kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een coronatest zijn.

Historische steden

Er zijn zoveel mooie plekken in Italië, dat je niet weet naar welke regio je op vakantie moet. Wil je naar een van de eilanden, naar een grote stad of juist liever naar een van de kleine stadjes? Je vindt de Italiaanse geschiedenis vooral terug in de oude Italiaanse steden. Denk hierbij aan het ouder Rome, Venetië, Napels en Palermo. Iedere stad kent zijn eigen cultuur en geschiedenis. Op de werelderfgoedlijst van UNESCO vind je dan ook veel monumenten, oude gebouwen en binnensteden.

Heerlijk klimaat

Veel mensen willen op vakantie naar een warm land. In Italië heerst een mediterraans klimaat. Dit houdt in dat het land warme zomers en milde winters kent. Je kan hier dus het hele jaar door op vakantie. In het noorden van Italië is het echter een stuk koeler als in het zuiden. Veel mensen gaan daarom voor hun strandvakantie naar Sicilië.

De meest geliefde keuken ter wereld

De Italiaanse keuken is de meest geliefde keuken ter wereld. Je vakantie in Italië is niet compleet zonder de lokale restaurantjes te bezoeken. Je kan er de lekkerste pizza’s, lasagnes ’s en pasta’s eten. Voor de vegan mensen onder ons, je kan er tegenwoordig ook vegan lasagne bestellen. Je vindt vegan lasagne wel alleen in de nieuwe restaurants. De Italiaanse recepten worden generatie op generatie doorgegeven. Je kan in Italië dus nog van de traditionele gerechten proeven.

Gastvrijheid

Italianen staan bekend om hun temperament, maar zijn familiemensen en ook heel gastvrij. Italianen zul je nooit alleen zien eten, maar aan tafels vol met mensen.

Winkelen

Italië is ook een land van design. Als je tijdens je vakantie veel wilt winkelen, is het leuk om een stedentrip naar Milaan te boeken. Milaan is de modehoofdstad van de wereld. Je zal er dan ook vele bekende merken tegenkomen.

https://happyvegan.nl/vegan-recepten/lasagne-recept/