UTR Echt
Image default
Bedrijven

Waar let je op bij het samenstellen van je pokerset?

De basis van pokeren zit allemaal in een pokerset. Wanneer je geen pokerset hebt kun je niet pokeren. Er zijn veel factoren waar je aan moet denken om je eigen pokerset samen te stellen of de goede pokerset te kopen. Je hebt namelijk verschillende vormen van poker die je kunt spelen. Texas hold ‘em is op dit moment de populairste vorm van pokeren, gevolgd door Omaha en 5 Card Poker. Het is daarom belangrijk dat je voor het kopen van een pokerset weet welke vorm van poker je gaat spelen, om te voorkomen dat je sommige pokerchips niet tot nauwelijks gaat gebruiken.

Hoeveel chips moeten in mijn pokerset?

De inhoud van een pokerset baseer je onder andere op de hoeveelheid mensen met wie je poker gaat speelt. Je kunt namelijk kiezen voor 300 pokerchips, 500 pokerchips en zelfs voor 1000 pokerchips. De hoeveelheid chips waar jij voor kiest heeft ook te maken met de waarde die jij elke chip gaat geven. Hoe lager de waarde van elke pokerchip, hoe meer pokerchips jij uiteindelijk gaat gebruiken en op tafel komen. Ook is het erg belangrijk dat jij de waardes niet te kort op elkaar gaat brengen.

Wat worden de waardes van de fiches?

De pokerfiches kun je het beste verdelen in 4 of 5 verschillende waardes. Dit zijn aantallen die onoverzichtelijkheid uit de weg ruimen en het spelletje vlotter laat lopen. Je voorkomt met deze aantallen het lange tellen van waardes en de vele verschillende kleuren fiches op de speeltafel.

Je kunt de waarde van fiches weergeven in euro’s of in punten. Hier een voorbeeld:

  • 25 punten of €0,25 / €2,50
  • 100 punten of €1,00 / €10
  • 500 punten of €5,00 / €50
  • 1000 punten of €10,0 / €100
  • 5000 punten of €50,0 / €500

Je kunt er zelf natuurlijk ook een goede puntensysteem aan vasthangen. Zolang er maar een duidelijk verschil tussen de fiches zit en hierdoor het spelletje lekker vlot laat lopen. Ook is het erg handig om steeds hetzelfde puntensysteem te hanteren. Hierdoor voorkom je onnodige onduidelijkheden. Vaak worden de fiches met de minste waardes gebruikt voor de small blind en de big blind.

Waar moet ik naar kijken bij het kopen van een pokerset?

Het is erg belangrijk om je zelf af te vragen wat jij allemaal met het pokerset wilt doen. Ben jij iemand die samen met je vrienden af en toe in het weekend wilt pokeren? Of ben je uit op het professionele gedeelte van poker?

Wanneer het eerste geldt voor jou dan is het handig om het simpel te houden. Zorg ervoor dat jou pokerset minimaal 300 of 500 pokerfiches bevat, 2 decks (speelkaarten) en een dealer button. Dit is namelijk de basis die je nodig hebt bij pokeren. Je kunt er ook voor kiezen om een small blind button, big blind button en/of 4 poker dobbelstenen in jou pokerset bij te voegen.

Wanneer je meer met pokeren wilt doen is het belangrijk dat de kwaliteit goed is en je dus een iets duurdere pokerset zult aanschaffen. Vaak is de bescherming een stuk beter en de kwaliteit van de pokerfiches, de speelkaarten en de andere benodigdheden in je set een stuk beter. Neem dit dus goed mee in je beslissing.