UTR Echt
Image default
Bedrijven

Tuinafval container huren

Het is bijna zomer en je wilt optimaal van je tuin genieten. Daarom wil je je tuin nog even onder handen nemen. Dit is bij een grote tuin vaak lastig. Je hebt maar een kleine tuinafval container bij je huis. Voordat je alles af hebt is die container al lang vol. Het is daarom verstandig om eens na te denken over een tuinafval container huren. Hierdoor kun je in een keer beginnen aan je tuin zonder dat je moet stoppen omdat de container vol is.

 

Waarvoor gebruik je een tuinafval container?

Een tuinafval container wordt voornamelijk gebruikt voor grote hoeveelheden struiken of snoeiafval. Ook takken en boomstammen kunnen hier goed in. Maar ook hooi, stro en plantenresten mogen in de tuinafval container. Je kunt hier dus eigenlijk al het normale afval dat je uit jouw tuin haalt ingooien. Je mag hier echter geen oud tuinhuisje of oude tuinmeubels ingooien. Dan zou je moeten kijken naar grofvuil container.

 

Hoe zoek je de juiste container uit?

Wil je een tuinafval container huren, dan kun je kiezen uit verschillende maten. Meestal gaan deze van 3 kubieke meter tot en met 9 kubieke meter. Probeer goed in te schatten hoeveel je nodig hebt. Bij veel verhuurbedrijven betaal je namelijk extra als het afval boven de rand uitsteekt. Als het erg ver boven de rand uitsteekt dan kan het zelfs zo zijn dat de container niet kan worden meegenomen. Om dit zeker weten te voorkomen kun je ervoor kiezen om een gesloten container te bestellen. Deze heeft een klep bovenop die dicht kan. Omdat de klep nog dicht moet kunnen kun je ook niet hoger stapelen dan de rand. Dat is best gunstig want je betaalt al gauw extra voor een paar uitstekende centimeters. Goedkoop kan in dit geval dus ook duurkoop zijn.

 

Hoeveel kost een tuinafval container huren?

De kosten verschillen per grootte van de container. Hoe kleiner de container hoe goedkoper hij natuurlijk is. Totdat je moet bijbetalen voor de uitstekende centimeters. Zo zou de kleinste container nog weleens duurder kunnen worden dan de container van een maatje groter. Vandaar dat we nog eens herhalen dat je echt goed moet opletten op hoe groot de container moet zijn. Een container met een klep is dan ook weer duurder dan een container zonder klep.

https://afvalcontainerskorevaar.nl/tuinafval-containers/