UTR Echt
Image default
Bedrijven

Met deze tips kies jij een goede rijschool

Wanneer je mag gaan rijlessen wil je dit uiteraard zo snel mogelijk gaan doen. Het liefste heb je binnen een korte tijd, zodat jij zelfstandig de weg op kan. Hierbij is het naast je eigen rijvaardigheden van belang dat je kiest voor een rijschool die bij jou past. Kies je bijvoorbeeld voor de rijschool in Breda of in Tilburg? Het nemen van rijlessen doe je maar één keer in je leven, dus een juiste kijk op de markt heb je niet. Hoe weet je nu of een rijschool goed is en waar moet je op letten, wanneer je een rijschool gaat kiezen? In dit artikel geven we je een aantal tips, die jou helpen om een goede rijschool te kiezen.

Laat je niet niks wijsmaken

Verkooppraatjes. Ook die heb je als het gaat om autorijlessen volgen. Een rijbewijs halen kost gemiddeld €2.300 euro en dat is gebaseerd op he aantal lessen, lesprijs en de examenkosten. Een rijschool in Breda of Tilburg kan veel beloven. Zo beloven ze dat je binnen 25 rijlessen al je rijbewijs kan maken, maar dat kan niet. Om te kunnen slagen heb je gemiddeld 45 lessen nodig van een uur. Maar goed ook, anders betaal je met die €2.300 euro, ruim €1.000 te veel. Geloof dus niet in de mogelijke verkooppraatjes van de rijscholen.

 

 

Prijs is niet de basis

Er zijn verschillende soorten concurrentie, zoals prijsconcurrentie. Vaak concurreren rijscholen op dit aspect. Iedere rijschool wil uitblinken met zijn prijs-kwaliteitverhouding. Let wel op dat goedkoop vaak duurkoop is, waardoor je dus niet per se goedkoper uit bent. Bij de rijschool in Breda ben je misschien goedkoper uit, maar krijg je misschien te maken met een minder goede rijschool. Ook kan het zijn dat de instructeur jou meer lessen laat volgen, waardoor je alsnog duurder uit bent. Zet de prijs dus niet als de basis, maar kies voor kwaliteit. Dit is namens minstens zo belangrijk als de prijs die je betaalt.

http://www.rijschoolviabreda.nl/