UTR Echt
Image default
Bedrijven

Leuke bezienswaardigheden voor een dagje Utrecht

Utrecht is een veelzijdige stad en 1 van de grote steden. Het centrum van Utrecht heeft heel veel grachten. Ga je er met de auto of met openbaar vervoer? Let er op als je wat op leeftijd bent en als je met de auto gaat,  dat je zorgt een rijbewijskeuring voor ouderen op orde hebt.  voor een kop koffie of voor een hapje eten zijn er leuke zaakjes en terrassen. Je kunt daar shoppen, varen over het water en nog heel veel meer. Dit zijn de leuke bezienswaardigheden in Utrecht.

 

Het Dick Bruna huis

Het Dick Bruna huis ligt tegenover het Centraal museum. Hier kun je een bezoek brengen aan Nijntje en de andere figuurtjes van Dick Bruna tijdens een dagje uit met de kinderen. Voor de liefhebbers ligt vlakbij de Weerdsingel het Nijntje Pleintje.

 

Het spoorwegmuseum

Hier ontdek je de geschiedenis van treinen. Je leert hier zaken als het vervangen van treinrails en het wisselen van spoor.

 

De Domtoren

De Domtoren is het symbool van Utrecht en 600 jaar oud. Het is 112,5 meter en de hoogste toren van ons land en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

 

Park Lepelenburg en Wilhelminapark

Deze 2 stadsparken zijn favoriet bij de locals. Het Wilhelminapark vind je tussen De Uithof en de binnenstad. Park Lepelenburg hoort bij het grote Zocherpark, aan de rand van de oude binnenstad.

 

De Pausdam

Deze vind je vlak achter het Pandhof Domkerk. Hier kom je de mooiste panden van Utrecht tegen.

 

Kasteel de Haar en Landgoed Haarzuilens

Dit is het grootste kasteel van Nederland. Het omliggende gebied is het Landgoed Haarzuilens. Op dit natuurgebied kun je een wandeling maken of een fietstocht maken.

 

Sonnenborgh

Sonnenborgh staat in het Zocherpark. Het is een museum en een sterrenwacht voor bezoekers. Je kunt naar sterren kijken op zondagen en tijdens Sterrenkijkavonden.

 

Museum speelklok

Hier vind je zelfspelende muziekinstrumenten zoals klokken, automatisch spelende piano’s, orgels en speeldozen.

 

Shoppen

Op Utrecht Centraal vind je een grote winkelcentrum de Hoge Catharijne. Loop je uit het winkelcentrum dan vind je winkels van grote ketens.

 

Eten in Utrecht

Utrecht heeft unieke restaurants. Als je op zoek bent naar entertainment, zijn er ook genoeg uitgaansgelegenheden