UTR Echt
Image default
Hobby en vrije tijd

Leuke activiteiten om te doen op je bruiloft

Een bruiloft is natuurlijk een goede reden voor een feestje. Meestal wordt er muziek gedraaid en worden er drankjes gedronken. Erg leuk, maar naast de ceremonie en het feest gebeurt er meestal niet heel veel op een bruiloft. Er zijn tal van leuke dingen die je zou kunnen doen op de dag van je huwelijk. Hier zijn enkele ideeën van activiteiten wat je zou kunnen doen op je bruiloft.

Fotospel

De meeste mensen hebben fotografen aanwezig op de bruiloft. Zij maken foto’s van alles en vaak krijg je wel een compleet beeld van hoe de dag is geweest. Toch zijn foto’s uit andere hoeken ook leuk. Iets wat je zou kunnen doen is het fotospel. Geef je gasten de opdracht om van bepaalde taferelen foto’s te maken. Voorbeelden van foto’s zijn een ober met een vol dienblad of de bruid die aan het dansen is met haar prinsessenbruidsjurk aan. Op die manier zie je in de foto’s terug hoe de gasten de dag hebben ervaren. 

Herinneringenspel

Dit is leuk als dit door een vriend of familielid wordt georganiseerd. Elke gast schrijft enkele herinneringen op die ze hebben gemaakt met de bruid, bruidegom of allebei. Vervolgens worden deze herinneringen opgelezen en moeten de bruid en bruidegom raden met wie ze deze herinneringen hebben gemaakt. Voor iedereen is dit erg leuk, omdat je op die manier verhalen te horen krijgt die je anders niet snel zou horen. 

Schoenenspel 

Dit is ook iets dat door vrienden of familie wordt georganiseerd. De bruid en bruidegom gaan met de ruggen naar elkaar toe zitten, met elk een schoen in de hand. In de ene hand een schoen van de bruid, in de andere hand een schoen van de bruidegom. Vervolgens worden er stellingen voorgelezen over hun relatie, en zij moeten antwoord geven op wie de stelling het meeste slaat. Voorbeelden van stellingen zijn ‘wie geeft het meeste geld uit’ of ‘wie snurkt er het hardst’. Zo leren alle gasten de bruid en bruidegom goed kennen en vaak levert het hilarische taferelen op. Voor het bruidspaar en voor de gasten is dit erg leuk om te doen en te zien.