UTR Echt
Image default
Zakelijk

Hoe kan je inbrekers voorkomen?

Een inbraak wil je natuurlijk voorkomen. Het is niet prettig en straks ben jij jouw waardevolle spullen kwijt. Dit wilt niemand, daarom is het belangrijk dat je aan jouw beveiliging denkt. Beveiligers zijn ook van belang. Werken als beveiliger is belangrijker dan je denkt. Zij zorgen ervoor dat alles veilig en zorgvuldig verloopt. Beveiliging in het algemeen is gewoon heel belangrijk. Thuis en ondere andere op festivals. Ben jij nou benieuwd hoe jij jouw woning kan beveiligen? Lees dan dit artikel verder voor dé tips!

Beveiliging de ramen en deuren optimaal

De ramen en deuren moeten goed beveiligd worden. Daar komen inbrekers makkelijker doorheen. Stevige sloten zijn dus van belang. Laat ook nooit je raam wagenwijd open wanneer je jouw huis verlaat. Al verlaat jij jouw woning voor een half uurtje. Loop dan geen risico en doe het raam dicht of op een kiertje vast zetten. Doe dit ook op jouw bovenverdieping. Inbrekers kunnen namelijk ook makkelijk vanaf het bovenraam inbreken. Ook is de beveiliging van jouw deur belangrijk. Een slotenmaker kan jouw adviseren. Heb je een knip op je deur zitten, doe die dan ook altijd dacht als je gaat slapen. Dit geeft extra beveiliging. Vergeet niet dat het belangrijk is om jouw deuren op slot te doen. 

Maak gebruik van slimme sloten

Een slim slot maakt het makkelijker om jouw woning te beschermen tegen inbrekers. Een slim slot houdt in dat je een slot neemt met een code in plaats van een sleutel. Geen gerommel meer met sleutels die je kwijt kan raken. Je kan deze code ook delen. Pas wel op met wie je de code deelt. Een groot voordeel aan een toegangscode is dat je de code snel en gemakkelijk kan veranderen als je het gevoel hebt dat teveel of verkeerde mensen de code weten. Ook bestaat er een app waar jij jouw deur mee kan vergrendelen en ontgrendelen. Er bestaan ook deuren die je open kan doen met jouw eigen vingerafdruk. Een hoop slimme sloten bestaan er.

Plaats een alarmsysteem

Het plaatsen van een alarmsysteem biedt veel beveiliging. Dit is een uitstekende manier om jouw woning te beschermen tegen inbrekers en vandalisme. Het alarm zet je erop wanneer jij van huis bent of gaat slapen. Wanneer er beweging of geluid wordt gemaakt in de ruimte, krijgt het alarm de trillingen binnen. Het alarm gaat dan af en wordt het beveiligingsbedrijf gebeld. Voordat je het weet staan de hulpdiensten al voor je deur. Zo geef je de inbrekers ook weinig tijd, want voordat ze het weten staat de politie voor hun gezicht.