UTR Echt
Image default
Dienstverlening

Veelvoorkomende elektrische problemen die u thuis kunt tegenkomen

Elektrische problemen kunnen behoorlijk gevaarlijk zijn en het is belangrijk dat u er alles aan doet om ze te voorkomen. Soms gaan er echter dingen mis en moet u een elektricien Utrecht bellen om het probleem op te lossen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende elektrische problemen die u in uw huis kunt tegenkomen.

Zekering doorgebrand en uitval van lichtarmatuur

Dit is waarschijnlijk een van de meest voorkomende elektrische problemen die zich in uw huis kunnen voordoen. Wanneer zekeringen doorslaan, betekent dit dat er niet genoeg stroom door het circuit vloeit. Dit kan te wijten zijn aan een defecte draad of onderdeel, of aan een kortsluiting in het bedradingssysteem. Hoe dan ook, dit is iets dat onmiddellijk moet worden aangepakt door een professionele elektricien. Ook kan uw verlichtingsarmatuur om verschillende redenen uitgaan, waaronder kapotte lampen of doorgebrande gloeidraden in de fitting zelf. Als dit vaak genoeg gebeurt, moet u deze onderdelen mogelijk door nieuwe vervangen, zodat ze weer goed werken. U moet ook kijken naar het zo snel mogelijk vervangen van lampen en andere componenten, zodat ze in de toekomst niet opnieuw defect raken.

Defecte bedrading of kortsluitingen

Defecte bedrading wordt veroorzaakt door losse of beschadigde draden in het elektrische systeem van uw huis. Defecte bedrading kan kortsluiting en onjuiste stroom van elektriciteit door uw hele huis veroorzaken. Beschadigde meters kunnen ook kortsluiting en een onjuiste stroom van elektriciteit door uw hele huis veroorzaken. Dit wordt vaak veroorzaakt door puin dat erin is gevallen of door dieren die erop kauwen. Neem onmiddellijk contact op met een bevoegde elektricien als dit gebeurt, zodat hij of zij de meter kan vervangen door een nieuwe.

Stroompieken of stroomuitval

Spanningspieken of black-outs worden meestal veroorzaakt door het uitvallen of overbelasten van elektriciteitscentrales, waardoor de elektriciteitsvoorziening in uw huis fluctueert. Als je dit ooit eerder hebt meegemaakt, komt dat waarschijnlijk omdat er een storm of een andere soortgelijke gebeurtenis door je gebied is gekomen. Ook een uitschakeling van uw schakelkast als gevolg van een aantal elektrische afwijkingen in uw huis kan ook stroomuitval veroorzaken.