UTR Echt
Image default
Dienstverlening

Het gasverbruik verminderen

De energieprijzen blijven de afgelopen tijd alleen maar stijgen en de prijzen voor het gasverbruik zijn dan ook hoger dan ooit tevoren. De voornaamste reden van de verhoging is dat mensen steeds meer thuis verbruiken. Dit komt doordat er na corona veel mensen thuis zijn blijven werken en zo dus meer verbruiken. Er is een vraag ontstaan die groter is dan het aanbod. In Nederland zijn we erg afhankelijk van het gas van andere landen, dit komt voornamelijk door het afbouwen van de gaswinning in Groningen. Andere landen gebruiken hun gas liever voor hun eigen bevolking en vragen de er de hoofdprijs voor. De prijzen zullen niet ineens gaan dalen maar er zijn toch een aantal dingen waarmee je het gasverbruik kunt verminderen. In deze blog lees je er alles over.

 

Kleine aanpassingen

Er zijn een aantal kleine aanpassingen die ervoor zorgen dat het gasverbruik wordt verminderd. Zo kan het gasverbruik verschillen door de Cv-ketel die er wordt gebruikt. Kies daarom voor een modern model, deze zijn altijd het zuinigst in gebruik. Ook het ontluchten van de verwarming kan een effect hebben op het verbruik. Wanneer een verwarming een tijd niet gebruikt is kunnen er luchtbellen in de buizen ontstaan, door deze luchtbellen kan de verwarming niet optimaal zijn werk doen en zal dus meer gas verbruiken. Een verwarming kan nog beter werken in samenwerking met radiatorfolie. Radiatorfolie kun je achter de verwarming tegen de muren aanplakken en zorgt ervoor dat de warmte niet door de muren het huis verlaat maar wordt teruggekaatst in de ruimte. Het huis zal dus sneller warm worden.

 

Grote aanpassingen

Grotere aanpassingen zullen niet alleen een groter effect hebben op het gasverbruik maar zijn ook gericht op de lange termijn. Het verduurzamen van de woning is daar een voorbeeld van. Door goed de vloer, muren en zolder te isoleren zal de warmte het huis minder snel verlaten waardoor een verwarming minder hard hoeft te werken. Ook het installeren van zonnepanelen in Sittard helpt daarbij. De duurzame energie van zonnepanelen in Sittard zorgt er niet alleen voor dat er minder gas wordt verbruik maar het is ook veel goedkoper dan gas en draagt bij aan een groenere maatschappij zonder fossiele brandstoffen. Het is dus niet fijn dat de gasprijzen omhoog gaan maar met een paar kleine en grote aanpassingen kun je wel het gasverbruik verminderen.  

https://de-duurzame-jongens.nl/