UTR Echt
Image default
Vervoer en transport

Het aantal verkeersdoden in de provincie Utrecht stijgt

Het aantal verkeersdoden in de provincie Utrecht stijgt, dit is een zorgelijke ontwikkeling. Het aantal ongevallen met letsel neemt ook toe, vooral onder jongeren. We moeten hier iets aan doen! Het is belangrijk dat we hier allemaal ons steentje aan bijdragen. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat jij de volgende bent die op Utrecht nieuws staat en betrokken bent bij een verkeersongeluk. Om ervoor te zorgen dat we met elkaar het aantal verkeersdoden en ook andere ongelukken kunnen beperken, zijn er een aantal praktische zaken die hieraan bij kunnen dragen. Welke dit zijn, vertellen we je in dit artikel.

Houd je aan de snelheid

Het klinkt heel erg logisch, er is immers niet voor niets een maximale snelheid waar je je aan moet houden. Toch blijkt dat dit in de praktijk vaker niet wordt gedaan dan wel. Je kunt je dus wel voorstellen welke impact of het heeft wanneer je in plaats van met 50 kilometer per uur met 70 of zelfs 80 kilometer per uur door de straat rijdt. Niet alleen is je remweg een stuk langer, maar natuurlijk ook de tijd om te reageren. Als we ons dus eens allemaal wat meer aan de snelheid zouden houden, verkleinen we de kans op ongelukken aanzienlijk.

Wees wat toleranter

In de huidige wereld waarin alles steeds sneller en gehaaster moet, zien we dat mensen een steeds korter lontje hebben. Dit is dan ook direct één van de vele redenen waarom ongelukken ontstaan die vervolgens op 112 nieuws op HardNieuws.nl te lezen zijn. Door eens te beginnen met een stukje extra tolerantie, zul je merken dat je een stuk rustiger rijdt. Hierbij moet je denken aan een paar meter extra afstand en ook eens het geven van voorrang in plaats van je auto er nog even snel asociaal voor te gooien. Zo voorkom je niet alleen een hoop irritatie, maar verklein je ook de kans op een eventueel ongeluk. Vooral wanneer je binnen de bebouwde kom rijdt, is het belangrijk je ogen voor en achter te hebben. Niet alleen heb je te maken met andere automobilisten, maar natuurlijk ook met fietsers of zelfs spelende kinderen.