UTR Echt
Image default
Vervoer en transport

Voor iedere klus de juiste aanhanger huren bij JobCar

Pech onderweg? De hoogste tijd om de tuin op te knappen? Een verhuizing? Bij JobCar kunt u voordelig een moderne en veilige aanhanger huren.

Autotransporter huren

Speciaal voor het transport van een oldtimer of een kapotte auto heeft JobCar autoambulances in de verhuur. Deze auto-aanhangwagens zijn voorzien van rijplaten en een handlier waarmee het voertuig eenvoudig erop kan worden getrokken. Een autotransporter huren kunt u ook gebruiken om bijvoorbeeld grote, zware machines van A naar B te brengen of om lange balken of brede platen te vervoeren. Een andere naam voor autoambulance is trailer. De twee modellen die het vaakst worden gehuurd bij JobCar zijn de bakwagen en de plateauwagen. We leggen de verschillen uit. De plateauwagen heeft een groter draagvermogen namelijk 2464 kg. De bakwagen kan 1540 dragen. De toegestane maximale massa van de bakwagen is 2000 kg, die van de plateauwagen 3000 kg. De plateauwagen is 405 x 200 cm. De bakwagen is 400 cm lang en 182 cm breed. Het spreekt voor zich dat u de auto, de machine of de platen / balken goed moet bevestigen. Hiervoor kunt u spanbanden huren bij JobCar.

Dichte aanhanger huren

Gaat u kostbare spullen vervoeren? Wij adviseren een dichte aanhanger te huren bij JobCar. Er zijn maar liefst vier varianten. De specificaties leest u op www.jobcar.nl. Voordat u de weg op gaat, moet u even controleren of rijbewijs B voldoende is, of dat u rijbewijs E achter B nodig heeft. Dit is zo als u met een combinatie gaat rijden met een maximum toelaatbare massa die boven de 3500 kg uitkomt en waarbij de maximum toelaatbare massa van de aanhanger meer is dan 750 kg. 

De oorsprong het Nederlandse rijbewijs ligt in de Geneefse Conventie van 1949. We hebben het dan over de Vierde Geneefse Conventie met als grondslag de bescherming van burgers in oorlogstijd. Met latere conventies is de machtiging door overheden dat iemand een voertuig mag besturen verder uitgewerkt. Tot 2006 was het rijbewijs gemaakt van roze papier. In dat jaar werden voor het eerst plastic modellen uitgegeven. Het heeft tien jaar geduurd voordat alle papieren bewijzen waren vervangen door de creditcardformaat passen.

 

 

 

 

 

 

https://www.jobcar.nl/