UTR Echt
Image default
Bedrijven

Dit zijn de voordelen van een goede corporate video

Wil je voor je bedrijf een corporate video maken? Dan is dat een erg goed idee! Aan een goede corporate video kun je namelijk erg veel hebben als bedrijf. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van een corporate video. 

Een complete en laagdrempelig beleving in één touchpoint 

Met een corporate video kun je een compleet geven van jouw bedrijf. En dat in één keer. Het is een effectieve manier om veel te vertellen in een korte tijd. Daarnaast is het erg laagdrempelig. Het kost mensen weinig tijd en moeite om de video te bekijken. En toch kun je in die korte tijd een verpletterende indruk achterlaten. Dat is net als bij een videoclip maken 

Een duurzame keuze 

Een van de grootste voordelen van de corporate video is, dat de video voor meerdere platforms inzetbaar is en lang meegaat. Het is dus echt een duurzame variant van een opname binnen een bedrijf. Je kunt de corporate video delen op social media, maar ook op je website zetten of bij events laten zien.  

De persoonlijke sfeer neerzetten 

In vergelijking met andere communicatiemiddelen, kun je met de corporate video echt jouw sfeer en identiteit laten zien. Als bedrijf voeg je een persoonlijk aspect toe. Iets dat je bij tekst niet zo kunnen overbrengen. Zo maak je het bedrijf tegelijkertijd een stuk toegankelijker.  

Je kunt veel in de video verwerken 

Met één corporate video kun je al heel veel van het bedrijf laten zien. Je kunt echt van alles bedenken. Laat bijvoorbeeld vooral collega’s in beeld of aan het woord komen. Of toon reviews van klanten. De huisstijl en tone of voice kun je op een creatieve manier inzetten om de juiste indruk achter te laten.  

Effectief in marketing 

Niet veel mensen staan erbij stil, maar video’s zijn bij uitstek geschikt om in te zetten voor marketing en communicatie. Een corporate video is erg goed voor de vindbaarheid in google. Zodra je de video op de juiste manier op het internet zet, kan je daarmee extra traffic naar je website genereren.