UTR Echt
Image default
Bedrijven

Een zwembad in de tuin

Na lang overwegen heb je eindelijk het besluit genomen, je gaat een zwembad in de tuin nemen. Een zwembad in de tuin is zeker een goede investering voor de waarde van de woning, maar ook je eigen levenskwaliteit. Maar waar ga je beginnen? Wij gaan je op weg helpen met de stappen voor het inbouwen van een zwembad in de tuin. Je kunt veel van deze taken overigens het beste door professionals laten doen.

Waar ga je het zwembad plaatsen

Het is belangrijk om goed na te denken over de locatie van je zwembad. Je kan deze namelijk niet meer aanpassen, aangezien je het zwembad zal gaan inbouwen.

Grondafval container huren

Je kunt het beste een grondafval container huren. Door een grondafval container te huren kun je namelijk gelijk alle grond die je opgraaft, om je zwembad te kunnen plaatsen afvoeren.

De zwembad lining

Vaak wordt er gekozen om beton te storten waar je het zwembad gaat plaatsen, je kunt dit het beste door professionals laten doen. Als het beton is uitgehard is het tijd voor de zwembad folie. Deze folie werkt vaak met hitte en een professional kan je gemakkelijk en snel een strakke bodem leggen.

De omgeving

Let erop dat je nog ruimte hebt voor een pomp en eventuele warmtepomp. Vaak wordt gekozen om deze in een nabije schuur te verstoppen of een behuizing erom heen te maken om alles mooi af te werken.

Ook worden er meestal tegels om de rand van het zwembad geplaatst maar ook vaak om de omgeving, zodat de voeten schoner zijn dan wanneer iedereen over het glas loopt en het zwembad in duikt.

Het is verstandig om een goede afdekking te nemen voor het zwembad en verlichting in het zwembad. Daarnaast is het ook essentieel dat de Ph goed op peil is voordat iemand in het zwembad duikt. Dit kun je doen door een test kit aan te schaffen.

 

https://afvalcontainerskorevaar.nl/product-categorie/grond-containers/