UTR Echt
Image default
Geschenken

Een gevarieerde tuin met de dahlia en calla

Zoek je bloemen om je tuin van extra kleur te voorzien, dan maak je met de dahlia of de calla een uitstekende keuze. Deze kleurrijke bloemen zorgen voor een prachtige variatie in je tuin. Om een mooie tuin met een gevarieerde aanblik te bieden, heb je niet per se tal van verschillende bloemensoorten nodig. De dahlia en calla zijn allebei in meerdere kleuren te bestellen en wanneer je deze samen plant, zul je zien dat je een prachtig gevarieerde tuin krijgt. Tegen scherpe prijzen bovendien want bollen van deze planten zijn bij aanbieders zoals Bulbs4you niet duur.

De veelzijdige dahlia

De dahlia is zonder twijfel een van de meest veelzijdige bloemen die je in een tuin kunt vinden. Het mooie is, dat je niet eenvoudig weg kunt spreken van ‘de dahlia’. Deze bloem, die van oorsprong uit Mexico stamt, komt in tientallen verschillende soorten voor. Dankzij de kweek zijn er nog veel meer verschillende soorten ontstaan. De bloemen zijn sinds 1872 verkrijgbaar in Nederland. Kies je voor deze bloemen in je tuin, dan heb je ook riante keuzemogelijkheden. Zelfs al zou je ervoor kiezen om alleen de verschillende variëteiten van deze bloem te gebruiken, dan nog zou dit leiden tot een gevarieerde tuin.

De exotische calla

De calla is een bloem die tot de verbeelding spreekt. Een enkele blik zegt genoeg – dit is geen inheemse bloem. Dat klopt! De calla is oorspronkelijk afkomstig uit de zuidelijke delen van Afrika. De calla is precies zoals je jezelf een tropische bloem voorstelt. Een bloem met rijke, bijzondere en opvallende vormen en prachtige heldere kleuren. De calla is dan ook een aanwinst voor elke zomerse tuin. Je hebt niet eens grote hoeveelheden nodig. Dit is een bloem die in zijn eentje ook al opvalt. Natuurlijk kun je wel naar hartenlust variëren met deze bloem, want ook de calla is in veel verschillende kleuren te vinden.