UTR Echt
Image default
Bedrijven

Autorijschool tilburg & CBR examen tips

Veel mensen vinden het halen van een theorie-examen best lastig. Gelukkig zijn er vele handige tips te vinden, die je kunnen helpen om gemakkelijker de theorie te leren. Er zijn diverse boeken, cursussen en video’s te vinden. Deze kunnen je helpen bij het leren van de moeilijke stof. Ook zijn er diverse websites die je een gratis theorie toets aanbieden. Een goede tip is om een oefentoets te maken en daarna te bekijken op welke onderdelen jij het laagst hebt gescoord. Zo kun je vervolgens deze onderdelen nog dieper bestuderen. Echter is het nog zwaarder voor iemand met dyslexie om uiteindelijk een theorie-examen succesvol te behalen. Daarom geeft CBR enkele mogelijkheden voor mensen met dyslexie.

Persoonlijke begeleiding

Het is mogelijk om bij het CBR een theorie-examen af te leggen met persoonlijke begeleiding. Tijdens de toets zal er iemand je ondersteunen. Deze persoon zal dan diverse vragen toelichten die je niet begrijpt, door de persoonlijke begeleiding kan deze persoon je de vraagstelling extra toelichten, zodat je deze uiteindelijk begrijpt. Bij een mondeling examen ligt het slagingspercentage een stuk hoger dan bij een ‘normaal’ theorie-examen. Dit is een goede oplossing voor mensen met autisme, dyslexie of faalangst.

Meer tijd voor je theorie-examen & praktijklessen

Als je een dyslexieverklaring hebt dan kun je ook bij het CBR extra tijd aanvragen. Hierdoor kun je de vragen beter doorlezen en indien nodig enkele keren voor jezelf herhalen. Momenteel is de totale tijd voor een theorie-examen 45 min. Indien je het theorie-examen behaald hebt dan kun je door met het plannen van je praktijklessen, er zijn vele aanbieders in Nederland die praktijklessen aanbieden zoals autorijschool Tilburg.

 

https://rijschoolintilburg.nl/