UTR Echt
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je wilt weten over parketvloeren

Een houten parketvloer is een prachtig en duurzaam luxeproduct, dat zorgt voor sfeer in je huis en lang meegaat, mits het hout goed wordt verzorgd. Voordat je kiest voor deze vloerbedekking is het handig er eerst meer over te weten. Dit artikel beantwoordt een aantal belangrijke vragen die je wellicht zult hebben.

Is een parketvloer een goede investering?

Parket is een dure vloerbedekking: meestal minimaal 70 euro per vierkante meter. Je vraagt je misschien af of zo’n houten vloer het geld wel waard is. Dit hangt ervan af hoeveel moeite je over hebt voor het onderhoud. Hout wordt steeds zeldzamer en daarom kostbaarder, dus als jouw vloer in goede staat blijft, zal de prijs van je woning stijgen. Bovendien isoleert hout erg goed, waardoor je een deel van je geld terugkrijgt door de energie die je bespaart. Als je regelmatig een nieuwe afwerkingslaag aanbrengt en contact met vocht vermijdt waar dat kan, word je beloond met een mooie, duurzame vloer die ontzettend lang meegaat.

Wat zijn de voordelen van een parketvloer?

Een parketvloer ziet er ook bijzonder mooi en authentiek uit. Het schept sfeer en heeft een warme, klassieke uitstraling. Verschillende houtsoorten, legpatronen en afwerkingen geven ieder een ander effect: olie geeft een mooie matte afwerking, terwijl vernis je vloer juist laat glanzen. Naast het fraaie uiterlijk is hout ook erg duurzaam. Het gaat tientallen jaren mee en zorgt voor betere isolatie dan andere vloersoorten.

Waar moet je bij parket goed op letten?

Zorg ervoor dat het hout regelmatig met de juiste producten wordt schoongemaakt. Ook moet de afwerkingslaag regelmatig opnieuw aangebracht worden. Parket is bijzonder gevoelig voor vocht, dus gebruik deze vloerbedekking liever niet in de badkamer of andere vochtige ruimtes. Een vloerverwarming is niet altijd te combineren met parket.

https://www.parket-winkel.be/categorie/parket/