UTR Echt
Image default
Bedrijven

4 IT diensten die handig kunnen zijn voor uw bedrijf

Bij elk bedrijf komen wel It problemen naar voren. Dit komt omdat bedrijven steeds afhankelijker zijn geworden van de IT en niet altijd de kennis hebben. Deze bedrijven investeren de laatste jaren en in de toekomst steeds meer in mensen die verstand hebben van IT. Nu kan dit veel geld kosten en zijn er ook ander mogelijkheden. Zo zijn er bepaalde partijen op de markt die geprofessionaliseerd zijn in IT en daar bepaalde IT diensten aanbieden. Verder in deze blog leest u vier verschillende IT diensten die een IT dienstverlener aanbiedt.

Device as a service

Device as a service ook wel DaaS genoemd is een dienst waarbij een bedrijf gebruik kan maken van hardware voor een vaste prijs per maand. Een bedrijf kan voor een maandelijks bedrag apparaten zoals, laptops, computers of telefoons gebruiken. Bij het gebruik zitten ook nog andere services inbegrepen. Voorbeelden hiervan zijn installatie, onderhoud en reparatie. Als bedrijf bent u met deze service een stuk minder tijd en energie kwijt om de apparaten goed te laten werken. Ook kunt u makkelijk niet lekker lopende apparaten vervangen met betere apparaten bij deze service. De prijs per maand zal uiteindelijk hoger worden dan als u zelf apparaten koopt, maar u bespaart veel met reparatie, vervanging en u hoeft geen grote investering te doen aan het begin. Een partij die deze service aanbiedt is NEG-ITSolutions.

Werkplek verhuizing

Bent u van plan om naar een groter pand te gaan met uw bedrijf of naar een andere locatie? Dan zal u alle elektronica moeten over verhuizen. Ook hiervoor zijn er IT bedrijven. Deze bedrijven hebben de ervaring met elektronica en zorgen ervoor dat alle apparaten veilig en snel naar een andere locatie kunnen worden gebracht. Daarbij koppelen zij op een goede manier de apparaten los en sluiten zij de apparaten ook weer aan op de nieuwe locatie.

Vernietiging datadragers

Het vernieuwen van apparaten is belangrijk om snel en productief te blijven als bedrijf. Nu houdt u hiermee oude apparaten en datadragers over die niet meer worden gebruikt en toch kunnen zorgen voor een datalek. Nu kan u zelf deze apparaten vernietigen door creatief te zijn, maar het is beter om gebruik te maken van een dienst die IT partijen aanbieden. Er zijn verschillende partijen die aanbieden om uw harde schrijven en andere datadragers te vernietigen. Dit doen zij op een veilige, milieuvriendelijke en gecertificeerde manier. Datadragers kunnen harde schrijven zijn maar ook USB-sticks, SSD Disk en tapes. Alle datadragers die bestaan kunnen worden vernietigd door bepaalde partijen.

Servicedesk

Als u problemen ondervindt op de werkplek of op kantoor met de IT kunt u ook gebruik maken van de service desk en IT-support van verschillende partijen. Deze service desk heeft professionele en ervaren mensen achter zich zitten die u op weg kunnen helpen om het probleem op te lossen. Deze service is ook naast de standaard kantoortijden beschikbaar. Bij de service hoort ook dat u de apparaten die het niet meer doen kan aanbieden voor reparatie. Hier betaalt u wel een prijs voor, maar u weet zeker dat het probleem op een juiste manier wordt opgelost.