UTR Echt
Image default
Bedrijven

Wat te doen tegen hooikoorts in de zomerperiode

Een groot aantal mensen in Nederland, maar ook wereldwijd, heeft last van hooikoorts. In Nederland heeft 1 op de vijf mensen last van een allergie dat soortgelijk is aan hooikoorts. In Nederland gaat het dus al om een aantal miljoen mensen dat hier last van heeft. Hooikoorts kan jouw kwaliteit van leven op sommige momenten aardig verpesten. Het is dus relevant om te weten hoe je hooikoorts het beste kunt verhelpen. Wat te doen tegen hooikoorts is dan ook een veel gestelde vraag.

Bepaalde producten die helpen tegen hooikoorts

Er zijn veel producten op de markt die kunnen helpen tegen hooikoorts. Zo zijn er de standaard anti-allergieproducten. Deze producten zouden kunnen helpen maar zorgen er op de lange termijn niet altijd voor dat het wegblijft. Ook gebruiken veel mensen speciale oogdruppels en neussprays die de klachten van hooikoorts kunnen verminderen. De oorzaak wordt hier overigens niet mee aangepakt.

Wat te doen tegen hooikoorts zonder producten

Er zijn een aantal soorten therapieën die de hooikoorts kunnen verminderen of die ervoor kunnen zorgen dat de hooikoorts niet meer snel terugkomt. Zo gebruiken veel mensen bijvoorbeeld taping als oplossing. Ook immunotherapie wordt vaak gebruikt als hulpmiddel. Immunotherapie zorgt er voor dat je geleidelijk went aan het middel dat de hooikoorts veroorzaakt. In dit geval is dat vaak pollen. Door geleidelijk te wennen aan pollen en steeds meer in de omgeving te zijn van pollen kan het zijn dat je lichaam er aan went en dat je dus geen allergische reactie meer krijgt.

 

https://buteyko-limburg.nl