UTR Echt
Image default
Bedrijven

Waarom gebruik je baardolie?

Mannen die een baard hebben weten wel dat baardolie een populair product is. Je zou verwachten dat iedere man met een baard ook baardolie heeft staan, maar dit is niet altijd het geval. Het eerste product wat mannen met een baard hebben is meestal baardshampoo. Toch is baardolie ook onmisbaar. Maar waarom?

 

Baardolie

De baardolie is essentieel als je je baard goed wil verzorgen. Baardolie verzorgt je huid en geeft een beschermend laagje om je baardharen heen. Zo blijven je haren soepel en worden ze niet dof. Baardoliën zijn er in allerlei soorten tegenwoordig, zo zijn ze er ook met natuurlijke oliën. Deze zijn beter voor je huid.

 

Eigenschappen

Een goede baardolie doet meer dan alleen je baard beschermen. Er zijn drie dingen die een goede olie doet, namelijk hydrateren, glans geven en stylen. Hydraten is zeer belangrijk, omdat de huid onder de baard gehydrateerd moet blijven. De kans op jeuk en irritatie is op die manier een stuk kleiner. Glans is daarnaast natuurlijk ook belangrijk. Je baard ziet er zo netjes uit en blijft mooi. Als laatste is styling ook belangrijk. Zo kun je je baard in model brengen voor de hele dag. Dit kan allemaal met slechts één olie.

 

Gebruiken

Maar wanneer gebruik je baardolie dan? Het beste gebruik je de olie als je net uit de douche komt en je baard hebt gewassen met shampoo. Je huid onder de baard is dan goed gereinigd, waardoor de baardolie ook goed zijn werk kan doen. Als je merkt op een ander moment op de dag dat je baard droog is of irriteert kan je ook een beetje baardolie aanbrengen. Je kan vaak zelf het beste aanvoelen wanneer het nodig is. In de winter merk je waarschijnlijk dan je meer olie nodig hebt, omdat je je huid dan beter moet hydrateren door de kou.

https://www.mijnbaard.nl/baardverzorging/baardolie