UTR Echt
Image default
Bedrijven

Waar moet je op letten bij een houtcontainer huren?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het huren van een houtcontainer. Zo mag niet altijd alles zomaar in een houtcontainer, wat mensen denken dat erin mag. Wil jij een houtcontainer huren en weet je niet zo goed waar je nu precies op moet letten? Lees dan dit artikel voor wat tips voor een houtcontainer huren.

Wat mag wel en wat mag niet?

In de houtcontainer mogen natuurlijk heel veel dingen van hout wel. Wat wel mag? Dat is meestal bijvoorbeeld: spaanplaat, houten platen, geperst hout, hardboard en houten kozijnen.

Maar er zijn ook een aantal dingen die vaak niet mogen. Denk hierbij onder andere aan:

Bomen, struiken, Asbest, hout met kunststof, geïmpregneerd hout en beschoeiingen.

Het is dus belangrijk of een container voor hout wel de juiste container is voor de klus die geklaard moet worden. Soms kun je beter kiezen voor een andere container als je veel afval hebt dat niet onder het afval valt dat niet in een container voor hout hoort. In dat geval is soms bijvoorbeeld een grofvuil container beter. Het kan ook zijn dat een bouwcontainer beter is. Het hangt af van het afval. Overleg anders met de aanbieder om te voorkomen dat je de verkeerde container besteld.

Voordelen

Het heeft nogal wat voordelen om een houtcontainer te huren. Ten eerste heb je geen rommel rondom je huis en kan alles in de container. Zeker met grote verbouwingen met veel houtafval is elke keer met een aanhanger naar de stort rijden nogal tijdrovend. En in een milieustraat is het ook regelmatig druk. Met een container heb je daar geen last van. Het zorgt er dus voor dat je makkelijk door kunt met de verbouwing, het bespaart tijd.

Zorg er wel voor dat je op tijd een container regelt voor het hout. Anders kan het zijn dat de verbouwing vertraging oploopt en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

https://afvalcontainerszuidholland.nl/houtafval-container-huren/