UTR Echt
Image default
Mode en Kleding

Volg een mode opleiding voor meer vakkennis

Als je in een modewinkel werkzaam bent, dan is het raadzaam om regelmatig een mode opleiding te volgen. De modewereld verandert snel en als je je niet bijschoolt, kan het zomaar zijn dat je bepaalde ontwikkelingen mist. Dat is dan weer lastig als je de klanten die bij jou in de boetiek of winkel komen moet adviseren over hun aankoop. Daarom is het goed te weten dat je ook met een korte mode opleiding je kennis op dit gebied weer flink kunt opvijzelen. Je doet tijdens een dergelijke cursus kennis op over onderwerpen die rechtstreeks te maken hebben met het modevak, en dat is wat veel cursisten aanspreekt. Geen overbodige ballast waar je niets mee zult doen, maar alleen kennis die je direct kunt toepassen.

Wees een goede adviseur voor je klanten

Veel mensen vinden kleding kopen lastig. Ze weten niet of bepaalde kleding of een kleur wel bij hen past. Ze willen misschien wel eens wat nieuws proberen, maar ze durven de stap toch niet te zetten. Voor deze klanten is het handig als ze een verkoper treffen die een goede mode opleiding heeft gevolgd, zodat ze kunnen vertrouwen op degelijk styling advies. Het gaat er hierbij uiteraard niet alleen om dat iemand de juiste maat draagt, maar ook dat de kleding past bij het figuur en de uitstraling van deze persoon. Als je klant echt wilt stralen, bijvoorbeeld op een feestje, of als hij of zij er goed verzorgd uit wil zien tijdens een belangrijk sollicitatiegesprek, dan is het helemaal niet vreemd om advies te vragen bij een ervaren verkoper. Als je deze kennis hebt, dan is de kans groot dat jouw klant tevreden de winkel verlaat met een mooie aankoop.

Volg een opleiding die aansluit bij je vak

Bij Detex Opleidingen kun je een opleiding Mode Adviseur volgen. Deze is meer dan alleen gericht op de functie van een verkoper; je leert ook verder te ontwikkelen tot een betrouwbare vraagbaak voor je klanten. Het lespakket is zeer uitgebreid en behandelt alle aspecten die van belang zijn voor medewerkers in de mode retail. Meer informatie lees je op de website van Detex Opleidingen. Hier kun je je ook meteen inschrijven voor de vijfdaagse cursus Mode Adviseur, zodat jij een echte modeprofessional wordt.

https://www.detex.nl/