UTR Echt
Image default
Mode en Kleding

Welke haartransplantatie techniek past het beste bij mij?

Wanneer u er over nadenkt om een haartransplantatie te ondergaan, is er veel dat u moet uitzoeken. Denk hierbij onder andere aan de techniek waar u voor kiest, het land waar u de behandeling wenst te ondergaan en de kliniek waarvoor u kiest. Over het algemeen wordt gekozen voor een haartransplantatie in Nederland, België of Turkije. Mensen uit Nederland kiezen het vaakste voor een behandeling in Nederland of Turkije. Mensen uit België kiezen het vaakste voor een behandeling in België of Turkije. Er bestaan verschillende haartransplantatie technieken. Denk hierbij onder andere aan de FUE haartransplantatie, FUT haartransplantatie en Haarstamcel transplantatie. Daarnaast bestaan er nog verschillende varianten van de FUE haartransplantatie behandeling. In dit artikel zullen we nader toelichten wat de voornaamste verschillen zijn tussen de eerder genoemde haartransplantatie technieken.

Hoe werkt een FUE haartransplantatie?

Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor de FUE haartransplantatie behandeling. Deze haartransplantatie methode heeft de afgelopen 10 jaar een opmars gemaakt. Daarvoor kozen de meeste mensen voor de FUT haartransplantatie methode. Bij de FUE haartransplantatie methode worden de grafts, ook wel haarfollikels genoemd, 1 voor 1 getransplanteerd vanuit het donorgebied. Het donorgebied bevindt zich aan de achterkant van het hoofd en bevat haar dat genetische eigenschappen bevat, waardoor het niet uitvalt. Hierdoor is dit haar ideaal om te transplanteren naar kale of dun behaarde gebieden. De voornaamste voordelen van de FUE haartransplantatie behandeling is dat er hierdoor geen groot litteken ontstaat. Kiest wel altijd voor een goede en ervaren kliniek, die er voor kan zorgen dat het donorgebied intact blijft. Een ander belangrijk voordeel van deze haartransplantatie methode is dat het herstel vrij vlot verloopt.

Hoe werkt de FUT haartransplantatie?

Bij de FUT haartransplantatie wordt ook donorhaar geoogst uit het donorgebied, dat zich bevindt aan de achterkant van het hoofd. De grafts worden alleen niet 1 voor 1 geoogst, maar er wordt een strip met huid weggenomen. Deze strip met huid wordt vervolgens verdeel in grafts met 1 tot 4 haren. Het belangrijkste nadeel van deze haartransplantatie methode is dat er een behoorlijk litteken achter blijft en dat de herstelperiode doorgaans langer duurt dan van de FUE haartransplantatie methode.