UTR Echt
Image default
Winkelen

Verschillende functies van de vlag

Vlaggen bestaan ​​al duizenden jaren. Hoewel een vlag slechts een laken is dat aan een paal is gebonden, heeft een vlag vele functies en wordt het zelfs als een heilig item beschouwd. De belangrijkste functie van een vlag is om bij bepaalde gelegenheden iets te vertegenwoordigen. Alleen al vanuit deze functie kunnen vlaggen worden gebruikt voor meerdere doeleinden. Vlaggen worden vaak gebruikt bij het vertegenwoordigen van een land. Turken hebben bijvoorbeeld een vlag Turkije in huis om deze tijdens evenementen met betrekking tot hun land van herkomst aan een vlaggenmast te hangen. Zie de uitleg hieronder voor andere functies van vlaggen.

 

Een land vertegenwoordigen

Zoals eerder vermeld, is een van de meest voorkomende functies van een vlag het vertegenwoordigen van een land. In dit geval is de vlag die u moet hebben natuurlijk de vlag van uw eigen land of het land waar u uw staatsburgerschap hebt. De vlag zal worden gehesen tijdens een aantal nationale evenementen, zoals ter herdenking van de Onafhankelijkheidsdag en andere nationale evenementen. Een bekend voorbeeld zijn internationale topontmoetingen. Bij deze top moet elke deelnemer zijn vlag op bepaalde plaatsen laten wapperen, vooral in de hal en het parkeerterrein van de plaats waar de top plaatsvindt. Dat is om te laten zien welke landen deelnemen aan de top. Daarnaast worden vlaggen bij sportevenementen ook gebruikt om het land van herkomst van de atleten die aan de evenementen deelnemen te vertegenwoordigen.

 

Als teken van vrede

Een andere belangrijke functie van een vlag is als teken van vrede. Door de geschiedenis heen zijn vlaggen voor dit doel gebruikt. Als twee landen bijvoorbeeld in oorlog waren werd de witte vlag gehesen. Dit is een teken dat de kant die de witte vlag weeft zich overgeeft aan de andere partij. Daarnaast worden op enkele belangrijke plaatsen zoals ambassades vlaggen uit verschillende landen gehesen. Dit is om te laten zien dat het land dat de vlag hijst wordt verwelkomd door het land waar de vlag wordt gehesen. Zo wordt de vlag Marokko gehesen in een Marokkaanse ambassade in Nederland. Dit betekent dat Marokko samen met zijn ambassadeurs, vertegenwoordigers en burgers wordt verwelkomd in het land. Het betekent ook dat beide landen een diplomatieke relatie hebben.