UTR Echt
Image default
Dienstverlening

Spieren trainen zonder je gewrichten te belasten met EMS therapie

Trainen met elektrische spierstimulatie wordt al ruim 50 jaar gebruikt door artsen en fysiotherapeuten bij revalidatie. Met deze EMS therapie worden verzwakte spieren, bijvoorbeeld door een ongeval, operatie of ziekte, gericht getraind. Het grote voordeel van de EMS therapie training is dat de gewrichten niet worden belast. Hierdoor is EMS zo effectief en wordt het dus vaak ingezet bij revalidatie.

EMS is de afkorting van elektrische spierstimulatie of elektromyostimulatie. Naast het stimuleren van de spieropbouw wordt elektrische spierstimulatie ook ingezet als pijntherapie. Deze therapie is ook zeer doeltreffend.

Sinds 2003 bestaat er een EMS training die in te zetten is voor het hele lichaam. En dit hoeft niet meer via artsen of fysiotherapeuten, je kan deze training gewoon thuis doen. Tijdens deze training kan je spiergroepen apart en tegelijkertijd trainen.

Wanneer je gaat sporten in de sportschool kan je alleen enkele spiergroepen per keer trainen. Je bent dus meerdere uren bezig om aan al je spiergroepen toe te komen. Met de EMS training kan je gewoon bijna al je spiergroepen in 1 trainingssessie trainen. Je bent hierdoor dus veel minder tijd kwijt. En elke trainingssessie met EMS is ook nog eens van korte duur, namelijk maar 20 minuten. Ook hoef je bij een training met EMS geen zware gewichten te heffen, het is voldoende om makkelijke oefeningen uit te voeren.

Wat zijn de kosten van een EMS training?

Ben je geïnteresseerd en vraag je je af wat de EMS training kosten zijn? Er zijn twee opties, je kan een EMS apparaat aanschaffen of huren.

Wil je het EMS apparaat kopen? Dan moet je ook een stimulatiepak (hierin zitten de elektroden verwerkt die de elektrische impulsen afgeven) en losse bandelektroden (voor een extra stimulans voor armen en benen) aanschaffen. De kosten voor het EMS apparaat, het stimulatiepak en de bandelektroden zijn:

  • € 8.410, – voor het EMS apparaat
  • € 265,- voor het 12-kanaals stimulatiepak
  • € 33,- voor 4 neopreen bandelektroden

Wil je liever huren? Dit kost € 249,- voor 3 maanden. Hier zijn alle benodigdheden bij inbegrepen. Het abonnement stopt automatisch na 3 maanden. Wil je langer gebruik maken van het abonnement? Geen probleem, je kan eenvoudig verlengen.

 

https://www.stimawell.com/nl-nl