UTR Echt
Image default
Banen en opleidingen

Snel een nieuwe baan vinden doe je zo

Ontslagen? Dan wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk een nieuwe baan vinden. Met onderstaande tips ga je in recordtempo opnieuw aan de slag.

Stel meldingen in op vacaturesites

Vacature websites laten je toe om snel vacatures te doorzoeken op basis van verschillende parameters, zoals functie, locatie, werkervaring, enzovoort. De meeste sites laten toe om hiervoor meldingen in te stellen. Je krijgt dan dagelijks een e-mail met de meest recente updates. Zo blijf je altijd op de hoogte van nieuwe opportuniteiten in je zoektocht naar een nieuwe baan. 

Vraag aan je netwerk

Vraag ook eens aan ex-collega’s, vrienden en familieleden of ze misschien interessante vacatures kennen. Niet alle vacatures zijn publiek. Soms raak je via via in een bedrijf binnen. Spreek dus zeker je netwerk aan. 

Schakel een recruitmentbureau in

Vind je echt geen nieuwe baan? Dan kan je altijd naar een recruitmentbureau stappen. Een recruiter geeft niet alleen advies, maar kan je ook introduceren bij bedrijven die hun vacature nog niet online hebben staan of waarvoor helemaal niet wordt geadverteerd (bv. voor gevoelige functies). 

Zet je cv op punt

Van zodra er een interessante vacature voorbij komt, moet je zo snel mogelijk je cv versturen. Zorg er dus voor dat die up to date is. Vul je cv aan met je meest recente werkervaring en opleidingen. Laat eventueel iemand anders met een kritisch oog naar de inhoud kijken, zodat er geen fouten instaan die je kans op succes beperken. 

Schrijf een motivatiebrief op maat

Nog een manier om sneller een nieuwe baan te vinden is door telkens een motivatiebrief toe te voegen. Niet iedereen doet dit. Hiermee onderscheid je jezelf dus van andere kandidaten. Let er we op dat je telkens de inhoud personaliseert. Stem alles af op de functie in kwestie. Een motivatiebrief maken is trouwens erg eenvoudig met een tool als mijnmotivatiebrief.com