UTR Echt
Image default
Bedrijven

Slimme tips om energie te besparen

Elke dag komt het wel voor in het nieuws, er moet heel wat energie bespaart worden anders gaat klimaat nog verder achteruit. Het besparen van energie is natuurlijk ook beter voor de portemonnee. Veel mensen willen wel energie besparen maar hebben geen idee hoe het moet, Elektricien Louwmans heeft dus wat tips opgesteld om u te helpen in het besparen van energie.

Let op het energielabel 

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een apparaat is, dit label is verplicht voor alle apparaten die energie verbruiken. Over het algemeen is een minder zuinig apparaat goedkoper dan een apparaat die wel zuinig is, uiteindelijk is het duurdere product goedkoper doordat er minder energie wordt gebruikt waarvoor betaald moet worden.

Isoleer uw woning

Een verwarming kost erg veel energie, u kunt dus energie besparen door minder gebruik te maken van de verwarming. Door uw huis goed te isoleren verliest uw huis amper in de koudere maanden van het jaar. Voor dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie is er ook subsidie dus kunt u er alleen maar op besparen. Zorg er ook voor dat alle gaten en kieren dicht zijn want anders heeft het isoleren van uw woning natuurlijk geen nut.

Korter douchen

Veel mensen denken dat douchen alleen effect heeft op de waterrekening, niet is minder waar, door het opwarmen van het water heeft douchen dus ook effect op de energierekening. Een douchekop die energiezuinig is kan er al voor zorgen dat er minder energie verbruikt wordt, het korter of minder vaak douchen helpt natuurlijk ook heel erg.

LED verlichting

De LED lamp is de meest zuinige lamp die er is, wel is deze in verhouding tot andere lampen veel duurder. Doordat een LED lamp 85% zuiniger is dan een gloeilamp wordt het verschil al makkelijk en snel terugverdient, ook gaan de LED lampen voor wel 9x langer mee.