UTR Echt
Image default
Bedrijven

Jongens zwembroek: wat moet je volgend seizoen dragen?

Met de verandering van het seizoen, komt al snel de noodzaak om de look aan te passen. De zomer vraagt immers om lichtere en comfortabelere kleding, naast natuurlijk een mix van accessoires. Veel mannen hebben echter nog steeds moeite met het samenstellen van de strandmode-look.

Met dat in gedachten hebben wij dit artikel opgesteld met tips over hoe je de stukken kunt kiezen die op dit moment in de mode zijn. Zo weet je hoe je zich goed kunt kleden om van de combinatie van zon, zee en strand te genieten zonder af te zien van praktisch nut en stijl. Kijk hier eens naar!

Jongens zwembroek

De jongens zwembroek is een klassieker in de herenkleding, hij heeft veel fans gewonnen omdat hij een aantal kenmerken van de traditionele keper- en jeansshort, zoals de rechte snit, in zich verenigt en op grote schaal door surfers wordt gebruikt – wat heeft bijgedragen tot de popularisering ervan en het meer viriele aspect van het stuk opnieuw heeft bevestigd. De voornaamste kenmerken zijn

– Lengte op de knielijn;
– Klittenband of knoopsluiting;
– Bredere modellering.

Stof

De keuze van de stof is zeer belangrijk bij de aankoop van zwemkleding. Dit is omdat het rechtstreeks van invloed zal zijn op het vermogen van het stuk om al dan niet snel te drogen. In die zin verdient het aanbeveling de voorkeur te geven aan niet-biologische vezels, zoals polyester of tactel.

Behalve een geringe waterabsorptie hebben deze weefsels nog een andere voordelige eigenschap: zij kreuken niet gemakkelijk.

Zorg ervoor dat de maat goed is

De eerste zorg is na te gaan of de maat van het stuk geschikt is voor u. De reden hiervoor is eenvoudig: als het een kleinere maat is, zal het strak zitten, ongemak veroorzaken en jouw bewegingen beperken. Anderzijds, als het een maat groter is dan de uwe, kan het – door de druk van het water en de golven – naar beneden vallen wanneer je op zee bent.

Een ander belangrijk aspect is de voorkeur te geven aan modellen die een koord hebben om ze te verstellen. Zo kunt je hem afstellen op de manier die je het beste lijkt en de veiligheid bij het dragen vergroten.