UTR Echt
Image default
Bedrijven

Het grijze monster van de sleur

Apathische avonden op de bank, waarbij je hele zakken chips wegwerkt en jezelf afvraagt wat de essentie van het leven is, is ook niet alles. Al peinzend vraag je je daarnaast af hoe het kan zijn dat je in een vlaag van verstandsverbijstering getrouwd bent met de grootste Dire Straits fanaat ooit. De solo’s van Mark Knopfler komen je inmiddels de strot uit. Het gevreesde grijze monster van de sleur heeft jou te pakken. Zakken chips naar binnen schuiven, hysterisch drukken op je afstandsbediening en je rokersverslaving oppakken zijn niet bepaald gezonde dingen. Bovendien kan verveling voor veel ellende zorgen. Het is dus noodzakelijk dit monster zo spoedig mogelijk te verjagen voordat je een kluizenaar wordt.

Verjaag het monster en pak die verveling aan

Zorg er altijd voor dat je genoeg te doen hebt, of dit nu op werkgebied is of privé. Thuis zitten kniezen en je situatie te vervloeken, heeft totaal geen zin. Ga desnoods wat klussen (in elk huis of appartement zijn er altijd wel dingetjes te vinden) of overleg met je werkgever of je eventueel meer kunt gaan werken.

Jezelf een oppepper geven zal je zelfvertrouwen vergroten en ervoor zorgen dat je gemotiveerder en dus productiever bent. Daarnaast kan sporten ook zorgen voor die oppepper. Sporten kun je thuis doen, buiten of in de sportschool. Kies voor een sport waar jij je lekker bij voelt en iets wat je lang kunt volhouden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een nieuwe hobby en uit je comfortzone stappen.

Je heftruck certificaat halen, een cursus pottenbakken of paaldanslessen volgen; doe wat jou een goed gevoel geeft. Je zou ook kunnen gaan voor muziekles. Leer een instrument te bespelen en ontmoet ook nieuwe mensen op deze manier. Of je nu kiest voor je heftruck certificaat halen, paaldansles of trombone lessen, het maakt niet uit waar je je mee bezig houdt. Het gaat er uiteindelijk om dat je je niet meer verveelt en je tijd op een leuke (of nuttige) manier spendeert. Dit geeft je namelijk meer energie en daardoor zul je weer meer willen ondernemen en je gelukkiger voelen.

Wetenschappelijk onderzoek omtrent het grijze monster

Veel wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de meeste verveling in je omgeving en in jezelf zit. Verveling treedt op zodra je je slecht kunt focussen en maar moeilijk de aandacht weet vast te houden. Het ellendige gevoel wat hier vervolgens uit voortvloeit, zal dit verveelde gevoel alleen maar meer versterken. Probeer dit ellendige gevoel dus altijd voor te zijn. Verander regelmatig je dagindeling en voeg allerlei nieuwe activiteiten toe om de balans te bewaren.

https://fleximpuls.nl/heftruckcertificaat-halen/