UTR Echt
Image default
Onderwijs

Energieke dagprojecten in het kader van CKV

Een dag de diepte in

Binnen het vak Culturele Kunstzinnige Vorming maken leerlingen kennis met alles wat te maken heeft met kunst en cultuur. Het vak is – met andere woorden – superbreed! Maar het kan soms ook heel fijn zijn om wat dieper in te gaan op één specifieke kunstvorm. Dan is het bijvoorbeeld een goed idee om te kiezen voor een uitgebreidere lessenserie óf een cultuurdag waarin één specifieke kunstvorm centraal staat. Voorbeelden daarvan zijn een dansproject, een circusdag of een cultuurproeverij. Al deze dagprojecten passen supergoed binnen de kaders van het vak CKV.

Met de hele school de wereld rond dansen

Je hebt natuurlijk oneindig veel soorten dans waarmee je een hele schooldag zou kunnen vullen. Eén dansproject waar zowel leerlingen als docenten altijd unaniem enthousiast over zijn, is de Wereld Dansdag. Iedere klas studeert een dans in uit een bepaald land en al die dansen samen tellen op tot een internationaal dansspektakel dat de leerlingen aan het einde van de dag opvoeren voor iedereen die wil komen kijken; ouders, broers en zussen natuurlijk voorop!

Leerlingen experimenteren erop los met het circus op school

Tijdens een circusdag kunnen de leerlingen onder begeleiding van echte circusartiesten op een veilige manier kennismaken met alle verschillende disciplines die horen bij het circus. Omdat het circus zo ontzettend veelzijdig is, zit er voor iedere leerling wel iets passends tussen. De één hangt nou eenmaal liever de clown uit, terwijl het de ander veel meer past om met opperste concentratie over een gespannen koord te wandelen. En dan heb je natuurlijk ook nog de doorzetters die niet rusten voordat het hen gelukt is om drie ballen succesvol in de lucht te houden.

Een echte culturele ontdekkingstocht

Een cultuurproeverij is een ware culturele ontdekkingstocht. Tijdens deze dag vol kunst en cultuur waarin alle disciplines vertegenwoordigd zijn door professionals die vol enthousiasme workshops verzorgen, kunnen de leerlingen vrijblijvend uitzoeken welke kunstvormen het beste bij hen passen.

https://www.kleinkunstig.nl