UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Help! Ik heb geen verstand van IT maar wil mijn bedrijf wel online zichtbaar maken

U heeft uw bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en wil beginnen met ondernemen. Maar nu het internet steeds belangrijker wordt in ons leven is het ook van belang dat uw bedrijf hier zichtbaar en vindbaar op wordt. In deze blog zullen drie tips gegeven worden om zonder kennis van IT uw bedrijf online te zetten. Per tip zal een korte uitleg gegeven worden hoe dit te bereiken is.

Verdiep uzelf in IT

De meest logische stap is door uzelf te verdiepen in IT. Op deze manier kunt u de verschillende online bedrijfsprocessen zelf uitvoeren en deze in eigen hand houden. Deze kennis kunt u op doen aan de hand van cursussen, boeken of via een opleiding. Als u net bent begonnen met het opzetten van uw bedrijf kan hier erg veel tijd in gaan zetten, zeker als u ook nog andere zaken met regelen. Daarnaast veranderd het IT-landschap zo snel dat u uw kennis constant moet bijschaven.

Neem IT-personeel in dienst

Een andere mogelijkheid tot het verkrijgen van meer kennis van IT is het in dienst nemen van IT-personeel. Op deze manier heeft u in een keer een hoop kennis in huis waarmee u deze bedrijfsprocessen kunt oppakken. Het nadeel hiervan is dat een medewerker veel geld kost, en dat kan voor beginnende bedrijven soms niet uit. Voor bestaande bedrijven welke al genoeg omzet hebben kan dit een interessante optie zijn omdat iemand constant bezig is met het optimaliseren van uw online bedrijfsprocessen.

Managed Service Provider

Een van de meest simpele oplossingen is om IT-gerelateerde zaken uit te besteden aan een zogenaamde MSP. Dit is een managed service provider welke ingehuurd kan worden om verschillende processen over te nemen. Van tevoren kan er een bepaald tarief afgesproken worden waar verschillende bedrijfsprocessen voor overgenomen worden. Voorbeelden van diensten zijn storage as a service, firewall as a service en infrastructure as a service. Door deze processen uit te besteden kunt u zich weer bezig houden met uw core business. Mocht dit interessant klinken, kijk dan zeker eens op de website van bijvoorbeeld Fundaments.

https://www.fundaments.nl/