UTR Echt
Image default
Gezondheid

Effectieve Behandelingen voor Subacromiaal Pijnsyndroom bij Focus Fysiotherapie

Introductie: Wat is SAPS?

Subacromiaal pijnsyndroom (SAPS) is een veelvoorkomende oorzaak van schouderpijn en beperkingen in het dagelijks leven. Het wordt gekenmerkt door pijn en ongemak in de schouder, vooral bij bewegingen zoals het heffen van de arm of het draaien van de schouder. Gelukkig kan fysiotherapie een effectieve behandelingsoptie zijn voor mensen die lijden aan SAPS.

Diagnose en Evaluatie: Een Grondige Benadering

Bij Focus Fysiotherapie begrijpen we het belang van een nauwkeurige diagnose en evaluatie bij de behandeling van SAPS. Onze ervaren fysiotherapeuten voeren een uitgebreid onderzoek uit om de bron van de pijn te identificeren en de ernst van de aandoening te bepalen. Dit stelt ons in staat om een ​​gepersonaliseerd behandelplan op te stellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van elke patiënt.

Behandelopties: Gerichte Zorg voor SAPS

Bij Focus Fysiotherapie bieden we een scala aan behandelopties die specifiek zijn ontworpen om SAPS aan te pakken. Dit omvat onder meer:

  • Oefentherapie: Gerichte oefeningen om de spieren rond de schouder te versterken en de stabiliteit te verbeteren.

  • Manuele therapie: Technieken zoals mobilisaties en manipulaties om de mobiliteit van het schoudergewricht te verbeteren en pijn te verminderen.

  • Houdings- en bewegingsadvies: Inzicht in de juiste houding en bewegingspatronen om overbelasting van de schouder te voorkomen.

  • Educatie en zelfmanagement: Voorlichting over hoe om te gaan met SAPS-symptomen in het dagelijks leven en preventieve maatregelen om herhaling te voorkomen.

Continue Ondersteuning en Follow-up: Uw Weg naar Herstel

Bij Focus Fysiotherapie geloven we in het belang van continue ondersteuning en follow-up gedurende het behandelproces. Onze therapeuten blijven betrokken bij het herstel van onze patiënten en passen indien nodig de behandelplannen aan om ervoor te zorgen dat optimale resultaten worden behaald.

Neem Vandaag Nog Contact Met Ons Op

Als u lijdt aan subacromiaal pijnsyndroom, aarzel dan niet om contact op te nemen met Focus Fysiotherapie. Onze deskundige fysiotherapeuten staan klaar om u te helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van mobiliteit en het herstellen van uw kwaliteit van leven.

 

https://focusfysiotherapie.nl/u-heeft-saps-subacromiaal-pijnsyndroom-hoe-kan-een-fysiotherapeut-u-helpen/