UTR Echt
Image default
Bedrijven

Een elektrische auto opladen

Tegenwoordig rijden er steeds meer elektrische auto’s rond. Die auto’s moeten ook allemaal opgeladen worden, maar dit is vaak nog bij een openbare laadpaal. Toch gaan veel mensen ook nu kijken voor een eigen laadpaal. Dat is handig, want op die manier hoef je niet je auto ergens anders neer te zetten. Je auto kan dan gewoon bij jou op de oprit opladen of misschien wel in je garage. Ga je wel nog laden aan een openbare laadpaal dan heb je een laadpas nodig. Overweeg jij om een elektrische auto te kopen en wil je aan een openbare laadpaal gaan laden? In dit blog leggen we er meer over uit.

 

Laadpas

Opladen bij een openbare laadpaal moet dus altijd met een laadpas. Hoezo moet een laadpas? Dat is simpel. Door middel van de laadpas kan er gekeken worden aan wie er gefactureerd moet worden. De laadpas houdt bovendien ook bij hoeveel elektriciteit er wordt verbruikt. Let erop dat je voor het laden van je elektrische auto ook laadkabels nodig hebt. Deze kabels worden bij de auto geleverd en kun je inpluggen bij de laadpaal. Een normale laadpaal heeft ongeveer tussen de zes en tien uur nodig om de auto volledig op te laden. De laadpas krijg je van NewMotion en hier kun je in Nederland en in het buitenland je auto mee opladen.

 

Kosten

Maar hoe duur is het opladen bij een openbare laadplek? Dat is verschillend. De verbruikskosten zijn bij een elektrische auto wel veel lager dan bij een auto op benzine. Afhankelijk van de auto die je hebt zijn de kosten per kilometer ongeveer vier cent als je thuis de auto aan de lader legt. Bij een openbare laadplek kost dit ongeveer acht cent. Kies je voor een snellader? Dan kost het ongeveer 27 cent per verbruikskosten thuis en tussen de 27 en de 60 cent voor een openbare laadpaal.

https://www.kieskeurig.nl/laadpalen