UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Dekbedovertrekken van flanel

Dekbedovertrekken van flanel

De dagen worden weer korter worden en de nachten langer. De nachttemperaturen dalen alweer flink en het is soms al behoorlijk kil op de slaapkamer. Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk, en we hebben er dan ook allemaal baat bij als we ’s nachts voldoende slapen. Dan is er niets zo fijn als slapen in een heerlijke zacht en warm bed.

Een dekbedovertrek van flanel wordt voornamelijk in de herfst en winter periode gebruikt omdat een flanellen dekbedovertrek warmer is dan een katoenen dekbedovertrek. Maar er zijn ook mensen die het liefst gewoon het hele jaar onder een warm, zacht dekbedovertrek slapen.

Maar wat is nu precies flanel?

Flanel wordt gemaakt van los gesponnen garen, en kan zowel fijn als grof worden geweven. Een flanellen doek wordt aan één of aan beiden kanten iets opgeruwd waardoor er een laagje ontstaat die een beetje doet denken aan dons. Dit opgeruwde laagje zorgt ervoor dat het flanellen dekbedovertrek zo lekker zacht aanvoelt, en door de ruimte die tussen de opgeruwde vezels ontstaat, werkt het ook nog als een isolerende laag die de warmte goed vasthoudt.

Flanel wordt meestal gemaakt van 100% katoen, maar kan ook uit synthetische materialen bestaan. Dekbedovertrekken & Zo heeft een bewuste keuze gemaakt om alleen flanellen dekbedovertrekken van 100% katoen te verkopen; de synthetische variant wordt toch vaak als broeierig ervaren.

Flanellen dekbedovertrekken zijn verkrijgbaar in verschillende maten:

  • Eenpersoons: 140 x 200/220
  • Tweepersoons: 200 x 200/220
  • Lits Jumeaux: 240 x 200/220
  • Lits Jumeaux XL: 260 x 200/220

In het assortiment van Dekbedovertrekken & Zo vindt je flanellen dekbedovertrekken in diverse maten, kleuren en met verschillende dessins van gerenommeerde merken waar onder Essenza, VT Wonen, Rivièra Maison en Beddinghouse.

Dekbedovertrekken flanel kun je net als ander beddengoed in de wasmachine wassen op 40 graden. Omdat het doek van het dekbedovertrek na het weven is geruwd, blijven de vezels ook na vele wasbeurten overeind. Daarnaast is het flanel stevig en duurzaam, en hoef je ze bovendien niet te strijken.

Slaap jij binnenkort onder een flanellen dekbedovertrek?

Bij Dekbedovertrekken & Zo vind je de mooiste flanellen dekbedovertrekken. Bovendien kun je rekenen op persoonlijk advies, een snelle levering en gratis verzenden en retourneren.

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/