UTR Echt
Image default
Dienstverlening

De voor- en nadelen van samenwonen na een scheiding

Samenwonen met de persoon van wie je bent gescheiden heeft een aantal voor- en nadelen. Sommige mensen zweren hierbij en anderen gaan nog liever dood dan dat zij dit doen. Klik hier als jij meer te weten wilt komen over het regelen van een scheiding.

 

Financieel samen stabieler dan alleen

Een van de voornaamste redenen waarom mensen ervoor kunnen kiezen om samen te blijven wonen na een scheiding, is om financiële redenen. Wanneer jullie zijn gescheiden en één van de twee het huis uit moet, dan kost dit aardig wat geld. In deze tijd is het een stuk lastiger om een huis te vinden, zeker op korte termijn. Bovendien kost het kopen van een nieuw huis erg veel geld. Mensen kunnen dit geld niet zomaar ophoesten, vaak al helemaal niet als zij alleen zijn. Om die reden kunnen mensen ervoor kiezen om nog langer samen te blijven wonen. Op het moment dat er genoeg geld is, kan de ander het huis verlaten. Zeker wanneer jullie nog wel met elkaar overweg kunnen is dit een goede manier om elkaar niet zonder geld en zonder huis in de kou te laten staan.

 

Beter voor de kinderen

Niet alleen voor de mensen die getrouwd waren, maar ook voor de kinderen komt een scheiding aan als een harde klap. Kinderen kunnen veel verdriet, angst en stress ervaren als ouders uit elkaar gaan. Met name wanneer er veel tegelijkertijd verandert in hun levens. Bijvoorbeeld wanneer een ouder het huis uit gaat en huisdieren ineens niet meer in huis zijn. Voor kinderen kan een scheiding een grote impact hebben op hun leven. Wanneer jij en je partner niet meer als een stel door het leven kunnen gaan, maar wel goed met elkaar overweg kunnen, is dit een goede oplossing. De kinderen kunnen hun ouders nog iedere dag zien en er verandert niet veel in hun levens. Dit vermindert de klap en beperkt de stress die zij ervaren.

 

Gescheiden, maar elkaar nog iedere dag zien

Een groot nadeel aan het samenwonen na een scheiding, is het feit dat jij je ex partner nog iedere dag onder ogen komt. Voor veel mensen vormt dit een groot probleem en maakt het onmogelijk om samen te blijven wonen met iemand waarmee zij zijn gescheiden. Wanneer jij en je partner elkaar niet meer kunnen uitstaan is het waarschijnlijk geen mogelijkheid om samen te blijven wonen. Samen met een mediator van bijvoorbeeld Zorgeloosch kunnen jullie dan alle bezittingen verdelen en oplossingen vinden.