UTR Echt
Image default
Bedrijven

Alternatieve manieren om geld veilig weg te zetten

Geld op de bank zetten is voor veel beleggers op dit moment een hele slechte keus. Steeds meer banken rekenen namelijk met een negatieve rente. Deze negatieve rente betekent dat een iemand geld moet betalen over het geld dat hij of zij stalt bij de bank. Aangezien dit bij beleggers vaak gaat over grote geld bedragen is het logisch om te kijken naar alternatieven.

Vastgoed is een prima optie

Een van deze alternatieven is om het geld te beleggen in vastgoed. Vastgoed verliest niet snel haar waarde en heeft dus een relatief laag risico. Het voordeel van vastgoed is daarnaast dat er huur kan worden gevraagd. Deze huur kan worden gezien als rente die wordt ontvangen bovenop het geld dat in de woning zit. Het is dus als het ware rente op een spaarrekening. Omdat er een groot tekort is aan huizen is de vraag naar huurwoningen op dit moment geëxplodeerd. Dit zorgt ervoor dat de huurprijzen op dit moment ook hoger zijn. Als belegger betekent dit dus meer geld en dus meer ‘rente’ over je belegging. Een huis verhuren in Utrecht is dus een prima optie. Naast een huis kan er ook worden gekozen voor een appartement, studio of bedrijfspand. Het is ook mogelijk om kamers te verhuren aan bijvoorbeeld studenten.

Goud als alternatief

Naast het verhuren van een huis in Utrecht is het ook een optie om te kijken naar andere alternatieven. Een van deze alternatieven is het beleggen in goud. Goud is al honderden jaren een erkend alternatief om bijvoorbeeld inflatie tegen te gaan. Mensen geven aan goud een bepaalde waarde die altijd meegaat met de economie. Het voordeel van goud daarnaast is dat het mogelijk is om deze fysiek op te slaan thuis of bij een bedrijf. De goudstaaf is dus fysiek vast te houden. Overigens is het ook zo dat goud vaak gekocht wordt wanneer er slechte economische tijden zijn. Ook tijdens oorlogen is goud het waarde- en betaalmiddel. Het voordeel van goud daarnaast is dat het in de hele wereld wordt geaccepteerd. Of je nu naar Azië, Afrika of Amerika gaat iedereen accepteert goud als een betaalmiddel.

https://cityestate.nl/huis-verhuren/utrecht