UTR Echt
Image default
Relatie

Word gelukkiger met meer zelfliefde

Veel mensen zeggen over zichzelf dat ze iets niet kunnen, of dat ze iets niet verdienen. Je voelt je compleets waardeloos en bent heel erg moe. Waarom zeggen we dat eigenlijk over onszelf? Vinden we dan echt dat we iets niet kunnen of is het een makkelijke uitweg? Wanneer je dit onder controle wilt krijgen en een gelukkiger mens wilt worden, ga dan aan de slag met zelfliefde oefeningen. Wanneer je gaat trainen met zelfliefde oefeningen zal je al snel merken dat je een heel ander en gelukkiger mens wordt. Uiteraard ben je dat natuurlijk nu ook al, maar soms vergeten we dat even. 

Wees minder kritisch

Wanneer je meer zelfliefde wilt gaan ontwikkelen is het goed om te beginnen om minder kritisch op jezelf te zijn. Zeg niet altijd dat je iets niet kan, of dat jij iets niet verdient. Probeer dit soort zinnen om te bouwen naar iets positiefs. Probeer eens een aantal dagen alle negatieve zinnen op te schrijven die je tegen jezelf zegt. Lees daarna is een keer deze zinnen terug. Het is misschien best wel heftig wat deze zinnen op dat moment met jou doen. Probeer vervolgens om van al deze zinnen iets positiefs te maken en op die manier weer verder te gaan. Wanneer je dit moeilijk vindt en je het aandurft, kan je ook met de negatieve zinnen hulp vragen bij een goede vriend of vriendin. Zij kunnen jou zeker verder helpen. 

Tijd voor jezelf

Om meer zelfliefde te creëren is het super belangrijk om tijd voor jezelf te maken. Door alle dagelijkse bezigheden lopen we meestal aan onszelf voorbij. We werken overdag, moeten nog boodschappen doen, langs je vrienden en noem zo maar op. Door al deze verplichtingen vergeet je snel jezelf. Wanneer je tijd voor jezelf maakt, bedenk je dan tijdens die tijd echt even goed wat jij nodig hebt. Waar word jij nou gelukkig van en wat wil je nu echt gaan doen? Probeer dit maar is een paar keer uit. De resultaten zullen verbazingwekkend zijn!

Het is niet vanzelfsprekend

Het is goed om te weten dat zelfliefde echt niet vanzelfsprekend is. Bovenstaande oefeningen helpen je zeker bij het creëren van meer zelfliefde. Echter is dit natuurlijk nog lang niet alles. Wanneer je hier meer over wilt weten, kijk dan eens naar een training van Marjolein Berendsen, zij kan jou zeker verder helpen. Veel succes!