UTR Echt
Image default
Bedrijven

Werkzaamheden op hoogte

Moet je op hoogte werken maar ben je er nog helemaal over uit hoe je dit gaat doen? Dan is het handig om een hoogwerker te gebruiken, zodat je veilig en stabiel kunt werken. Dit is natuurlijk niet erg goedkoop om aan te schaffen, dus daarom is huren een betere optie. Een hoogwerker is erg gebruiksvriendelijk, maar daarbij moet je wel goed weten hoe dit werkt. Je werkt namelijk op hoogte, waardoor het ook een risico kan worden. Let daarom goed op de veiligheid van de hoogwerker. Meer over hoogwerkers en alles waar je op moet letten lees je hier.

Verschillende ondergronden

Er zijn natuurlijk verschillende ondergrond waar een hoogwerker op kan staan. Daarom is het belangrijk om van tevoren te weten wat de ondergrond is, zodat je daar je hoogwerker op kunt selecteren. Hoogwerkers voor zachte ondergronden moeten heel stabiel zijn. Als een hoogwerker helemaal uitgeklapt is, is er meer kans op kantelgevaar. Dit kantelgevaar wil je natuurlijk altijd beperken, waardoor het extra belangrijk is om de juiste hoogwerker aan te schaffen. Werk jij dus bijvoorbeeld in het bos of heb je gras al ondergrond? Dan moet je extra goed op de stabiliteit letten van je hoogwerker. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of je op een gelijke vloer werkt of dat er verschil in hoogte is door bijvoorbeeld een stoep waar je deels op moet staan. Een hoogwerker kun je soms ook elektrisch stabiliseren en de luxe varianten doen dat automatisch.

Let op het weerbericht

Zorg er voor dat je weet wat voor weer het wordt. Het is namelijk niet altijd verstandig om te werken met de hoogwerker. Bijvoorbeeld als het hard waait, want dan mag je namelijk niet op hoogte werken. Dit geldt voor minimaal windkracht 6. Blijf in dat geval aan de grond en ga een dag later aan de slag. Daarnaast moet de grond ook stabiel zijn, dus wanneer het te veel heeft geregend of gaat regenen, is de kans te groot dat je wegzakt en uiteindelijk kantelt.

Een certificaat halen

Voor een hoogwerker heb je ook een certificaat nodig. De Arbo-wet eist dat werkgevers kunnen aantonen dat hun personeel voldoende opgeleid is in het veilig werken met een hoogwerker. Het is dus belangrijk om als werkgever hier op te letten, want jij bent uiteindelijk verantwoordelijk. Uiteindelijk moet je dus ook bij een ongeval kunnen aantonen dat het personeel beschikt over een certificaat.

Contact met Hoogwerkt

Beschik je niet over een certificaat? Ook dan mag je gewoon een hoogwerker huren bij Hoogwerkt. Raadpleeg de specialisten voor meer informatie hierover en laat je voorzien van een passend advies. Via Hoogwerkt kun je gemakkelijk eenhoogwerker hurenp>

https://www.hoogwerkt.nl/