UTR Echt
Image default
Bedrijven

Welke deurslot moet ik kiezen?

Er is genoeg keuze in diverse deursloten. Voordat je een deurslot kiest, moet je rekening houden met een aantal aspecten. Het deurslot hangt af van het soort deur, de draairichting en het materiaal. Een slot is niet altijd universeel. Er is een verschil tussen hoofdeursloten en bijzetsloten. Een hoofdslot zit centraal op de deur en functioneert als een zelfstandig slot. Bijzetsloten worden ingezet als aanvullende beveiliging. De meeste voorkomende hoofdsloten zijn:

Espagnolet

Deze sloten zijn doorgaans alleen van binnen afsluitbaar. De meest frequente plaatsen waarop je deze kan terugzien, zijn balkon- en tuindeuren. Espagnoletsloten zijn te onderscheidde in twee varianten: inbouwespagnoletten en opbouwespagnoletten. Inbouwespagnoletten lopen over de hele lengte van de deur, deze sloten tellen twee tot 10 sluitpunten. Opbouwespagnoletten bestaan uit twee verschillende stangen die beide over de gehele deur lopen, deze stangen worden bediend door een hendel. 

Normaal insteekslot

Een gewoon insteekslot vind je het meest op stompe deuren (deur of raam dat geen uitstekende randen heeft en valt geheel in het kozijn). Deze specifieke sloten worden gemonteerd samen met een veiligheidsbeslag. Een veiligheidsbeslag dient als een soort bescherming van het insteekslot en de cilinder. Het veiligheidsbelang is uiterst belangrijk voor het beveiligen van de deur. Daarom is het belangrijk om een goedgekeurd SKG-veiligheidsbeslag te kopen. Het vervangen van een normaal insteekslot is vrij eenvoudig. De meeste normale insteeksloten zijn verkrijgbaar in diverse bouwmarkten. Voor speciale sloten kun je terecht bij slotenmaker Best.

Meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting is een veilligere variant van het insteekslot (mits SKG-goedgekeurd). Het telt totaal minstens 3 tot 5 sluitpunten. Deze sluitpunten zijn verdeeld over de gehele deur. Daarnaast bestaan er diverse uitvoeringen (smalle en gewone uitvoeringen). Het grootste voordeel van een meerpuntsluiting is de extra veiligheid en het bedieningsgemak.

http://slotenmaker112.nl/slotenmaker-best/