UTR Echt
Image default
Aanbiedingen

Tips voor Private Lease

Een auto is een flinke kostenpost. Verzekering, onderhoud, afschrijving, wegenbelasting, wegenwacht. Iedere maand opnieuw.

De meeste autobezitters in Nederland weten niet wat zij maandelijks kwijt is aan hun auto. Met private lease is er duidelijkheid. Je betaalt elke maand een vast bedrag.

Maar is private lease altijd een goed alternatief voor kopen? Soms wel en soms niet. Het hangt af van je persoonlijke situatie en wensen.  Kies je voor leasen? Dan geven we je enkele tips.

Wat is private lease?

Privé een auto leasen, ook wel private lease genoemd, is een vorm van huren. De leaseauto is eigendom van de leasemaatschappij en na de looptijd lever je de leaseauto weer in.

Je betaalt per maand en hebt verder geen omkijken naar de autoverzekering, wegenbelasting of onderhoud. Je hoeft alleen te tanken. Vanaf zo’n €200 per maand rij je in een nieuwe kleine leaseauto.

Private leaseauto’s zijn er in alle maten en soorten. Van een compacte wendbare stadsauto tot een grote SUV voor het hele gezin.

Top 5 Private Lease Tips

1.    Maak een goede afweging tussen kopen en leasen

Start altijd met het berekenen van de huidige autokosten. Leaseauto.nl heeft een makkelijke kosten calculator die hierbij kan helpen. Deze zet de huidige autokosten op een rij. Hierin worden ook afschrijving en onderhoudskosten meegenomen.

2.    Het leasebedrag moet elke maand betaalt worden

Het private leasebedrag komt elke maand terug. Dit kan een flinke hap zijn uit het maandelijkse huishoudbudget. Het is daarom goed om van tevoren te bepalen hoe de leasekosten passen in de persoonlijke prioriteiten.

3.    Bereken hoeveel de auto gebruikt wordt

Als er meer kilometers worden gereden dan afgesproken, dan moet er bijbetaald worden. Bedenk dus vooraf goed hoeveel kilometers er per jaar nodig zijn in het leasecontract.

4.    Kies een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease. 

Zo weet je zeker dat de voorwaarden in orde zijn. Deze zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. Deze leasemaatschappijen zijn herkenbaar aan het keurmerklogo. Een overzicht van de deelnemers vind je hier.

5.    Kies voor zekerheid bij het bestellen

Het afsluiten van een leasecontract is iets wat wij niet vaak doen. Misschien is het wel de eerste keer. Toch zijn er een aantal kleine lettertjes in een groot verschil kunnen maken.

Leaseauto.nl helpt

Er zijn private lease adviseurs als Leaseauto.nl die kunnen helpen met uitleg en persoonlijk advies. Het advies is kosteloos en vrijblijvend.

 

Private Lease Auto’s

Wendbare compacte auto’s blijven populair om privé te leasen. Zo staan de Ford Fiesta en Opel Corsa al jaren in de top 10.

 

Private Lease

Peugeot modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Peugeot Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

https://leaseauto.nl/