UTR Echt
Image default
Bedrijven

Welk dekbedovertrek kies ik?

Je brengt heel wat tijd door in je bed. De hoeveelheid slaap die je nodig hebt, is ondermeer afhankelijk van je leeftijd. Als je niet goed slaapt, kan je allerlei lichamelijke en psychische klachten krijgen. Om goed te kunnen slapen is het belangrijk om een goed bed aan te schaffen en een matras waarop jij lekker ligt. Ook het dekbed waar je voor kiest, levert een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van jouw nachtrust. Net zoals jouw dekbedovertrek. Dekbedovertrekken zijn beschikbaar in verschillende materialen. Je kiest het overtrek dat het beste past bij jouw wensen.

 

Soorten dekbedovertrekken

Voordat we ingaan op de verschillende materialen voor dekbedovertrekken is het misschien nog wel belangrijker om aan te geven dat je een dekbedovertrek kiest dat qua afmeting past bij het dekbed. Niets is vervelender als je ’s nachts niet kan slapen, omdat je dekbed in het dekbedhoes verschuift of steeds dubbelklapt. Katoen is een ademend materiaal dat ook je transpiratievocht goed absorbeert. Heb jij het ’s nachts vaak koud, kies dan in de wintermaanden voor een dekbedovertrek van flanel. Als je een gevoelige huid hebt, is katoensatijn een fijne optie. Dit materiaal is zacht voor je huid en heeft ook nog eens een luxe uitstraling.

 

Het oog wil ook wat

Een groot deel van je tijd breng je met je ogen dicht door in je slaapkamer. Dat betekent niet dat je geen aandacht besteedt aan de styling van je slaapvertrek. Een slaapkamer met een fijne uitstraling zorgt voor een ontspannen sfeer waardoor je beter in slaap valt. Kies voor een dekbedovertrek in een kleur en een print die past bij de rest van je slaapkamer. Voeg wat extra kleur toe in een witte slaapkamer of match alles in één kleur.