UTR Echt
Image default
Woningen

Wat maakt een kurkwand zo praktisch?

Ben je op zoek naar een mooie manier om een saaie muur een stuk gezelliger te maken? Denk dan eens na over het plaatsen van een prachtige natuurlijke kurkwand. Je kunt ervoor kiezen om een hele wand of zelfs meerdere wanden met kurk te bekleden, maar uiteraard is ook een gedeeltelijke kurkwand een goede optie. Een kurkwand is ontzettend praktisch en heeft verschillende voordelen ten opzichte van een kale wand. Hiermee is een muur van kurk een ideale keuze voor zowel privéwoningen als in kantoren en andere zakelijke locaties. Anselm Oome interieurbouw beschikt over een langjarige ervaring met het aanbrengen van kurkwanden in alle denkbare uitvoeringen. Voor het vervaardigen van deze wanden wordt gebruikgemaakt van kurk van de hoogste kwaliteit. De kurk is volledig milieuvriendelijk en ook nog eens heel gemakkelijk in het onderhoud. Natuurlijk zitten er nog meer voordelen aan een kurkwand laten plaatsen. Daarover vertellen we je graag wat meer.

De voordelen van kurk aan de muur

Het eerste opvallende pluspunt van de kurkwand is natuurlijk zijn fenomenale uitstraling. Een met kurk beklede muur vormt een ware eye catcher in elke ruimte. Zeker bij enorm brede muren zonder kleur of aankleding is een kurkwand een uitstekend idee. De muren zullen niet langer saai ogen, maar juist de aandacht trekken van je gasten of zakelijke relaties. Verder beschikt kurk over zeer prettige isolerende capaciteiten. Weliswaar is het geen echt alternatief voor warmte-isolatie, maar toch wordt de warmte wel beter binnen gehouden op koude dagen. Daarnaast biedt kurk een goede geluidsisolatie. Dit is zowel in je woonkamer thuis als op vergaderplekken op kantoor bijzonder praktisch. Andere voordelen van kurk is dat het zowel antistatisch als waterafstotend is. Qua onderhoud hoef je dus nauwelijks naar je kurkwand om te kijken.


Verder is kurk ook een goede keuze als je om het milieu geeft. Het is een natuurproduct dat volledig hergebruikt kan worden en bij het maken van de kurkpanelen wordt het milieu niet belast. Wil je nog meer weten over de voordelen en de mogelijkheden van kurkwanden in je woning of op kantoor plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact op met Anselm Oome interieurbouw. Hier krijg je een goed advies op maat en de meest handige tips voor jouw interieur.