UTR Echt
Image default
Attracties

Dagje in Hoofddorp: wat kan je doen?

Zin om er een dagje tussenuit te gaan? Hoofddorp is misschien een leuk idee om naartoe te gaan. Hoofddorp is een plaats in de provincie Noord-Holland en de hoofdplaats van de gemeente Haarlemmermeer. Je vraagt jezelf misschien af wat je kan doen als je in hoofddorp bent. We gaan je daarom in dit artikel een paar ideeën geven om te doen als je in Hoofddorp bent.

In de winkels duiken

Je treft allerlei verschillende leuke winkels in het centrum van Hoofddorp. Je hebt veel winkels van grote ketens, maar je hebt ook veel kleine boetiekjes. Buiten de vele winkels en boetiekjes heb je ook een wekelijkse markt en gezellige braderieën in Hoofddorp, dit trekt veel bezoekers. Hoofddorp is dus de perfecte plek om goed te shoppen en voor veel gezelligheid. Wil je tijdens het shoppen even lekker lunchen in Hoofddorp? Of gewoon even een drankje doen? Dat kan zeker. Je hebt veel gezellige eettentjes en terrassen waar je terecht kunt om even wat te eten of om een drankje te doen. Je bent tijdens het shoppen dus volledig voorzien.

Haarlemmermeerse bos

Even zin om in de natuur te duiken? Ga dan naar het Haarlemmermeerse bos. Dit bos is een prachtig, parkachtig gebied ten noordwesten van Hoofddorp.  Dit bos werd in de jaren 70 aangeplant en werd in 1979 officieel opengesteld voor het publiek. Het is sindsdien een geliefde plek. In het bos worden er regelmatig evenementen gehouden, zoals Mysteryland, Concours en Hippique. Er is ook een zwemvijver in het haarlemmermeerse bos en er zijn prachtige wandelroutes. In het bos zijn er ook veel speelattributen voor kinderen. Een bezoekje aan het bos is dus erg gezond, rustgevend en ook leuk voor de kinderen.

 

Historisch Museum Haarlemmermeer

Heb je zin om meer te leren over de plek hoofddorp en in de geschiedenis te duiken? Dan is het historische museum Haarlemmermeer de perfecte plek om naartoe te gaan. Het museum presenteert de geschiedenis van de Nederlandse droogmakerij haarlemmermeer vanaf de droogmaking in 1852. Het museum bestaat sinds 1992 en bevindt zich in het monumentale gebouw Mentzhoeve. Dit gebouw werd in 1858 gebouwd. Behalve een interactieve presentatie biedt het museum tijdelijke tentoonstellingen, evenementen en educatieve projecten voor alle leeftijden. Het is een heel leuk museum als je wilt weten hoe Nederland water in polders heeft veranderd en bewoonbaar heeft gemaakt.